Bildet som gir Liverpool-fansen trøst

Foto: Reuters/Scanpix

Fernando Torres var tilbake mot Manchester City.

21.02.10 18:38

MANCHESTER CITY - LIVERPPOOL 0-0:

Selve oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool ble aldri noen festforestilling, men de røde hadde likevel en god grunn til å glede seg. Fernando Torres var endelig tilbake på banen.

Den spanske måljegeren spilte sin forrige ligakamp tilbake i slutten av desember, og har vært ute med skade siden det pinlige FA-cuptapet mot Reading i midten av januar.

Søndag kom han inn et kvarter før slutt, og selv om han ikke gjorde seg nevneverdig bemerket , så ga det i hvert fall fansen til de røde håp om at superspissen snart blir å se fra start igjen.

Tett og jevnt
Det var to tente lag som entret City of Manchester Stadium søndag. Tempoet var høyt, taklingene harde, og viljen stor, men i løpet av de første 45 var likevel ikke målsjansene mange.

Det var gjestene som til en viss grad styrte spillet ute på banen i første omgang, men i den avgjørende pasningen var Liverpool ofte upresise, noe som også førte til at målene uteble.

Rafael Benítez menn hadde seks hjørnespark i løpet av omgangen, men selv om innleggene fra Steven Gerrard stort sett var gode, klarte ingen inne i feltet å omsette ballen i nettet.

Nærmest var det Martin Skrtel som kom, rett før pause. Stopperen raget høyest i boksen, men headingen gikk til side for mål. Dette var også Liverpool største sjanse så langt i kampen.

Hjemmelaget hadde heller ikke all verden å by på. Nykommeren Adam Johnson viste at han har lært seg å dempe en ball, men de helt store farlighetene skapte heller ikke han.

I det 42. minutt prøvde Liverpool-keeper Jose Reina og oppmuntrer City-spillerne til å skape noe, da hans svake mottak nesten havnet i føttene på Emmanuel Adebayor. Daniel Agger klarerte rett til en City-spiller, som ga til Adebayor, som igjen spilte igjennom til Stephen Ireland. Midtbanemannen vendte imidlertid bakover i stedet for å gå rett på mål, og dermed var sjansen spolert.

City nærmest
I andre omgang fortsatte kampen i samme sport som før pause, men nå var vertene mer med på notene. Det var også Manchester City som skapte de farligste målsjansene mot slutten.

Først var Emmanuel Adebayor i ferd med å løpe fra Liverpool-forsvaret, men Martin Skrtel fikk tuppet ballen ut til corner i siste sekund. På den påfølgende corneren fikk Liverpool først klarert, men ballen ble slått inn igjen foran mål, og traff hodet til Adebayor. Spissen headet like over fra god posisjon.

For Liverpool kom innbytter Yossi Benayoun i god posisjon inne i feltet mot slutten, men heller ikke israeleren klarte å finne det nødvendige hullet i Citys forsvars. Dermed endte kampen 0–0.

PS. Norske Abdisalam Ibrahim fikk 14 minutter pluss overtiden for Manchester City.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.