Gå til sidens hovedinnhold

Bilen stoppet GP2-drøm

Tekniske problemer med bilen knuste trolig GP2 drømmen til Thor-Christian Ebbesvik for denne gang.

(iBergen.no) Tilbakemeldingene fra teamet var svært gode etter at Ebbesvik som første nordmann testkjørte GP2 med spanske Racing Engineering på Jerez i Spania i forrige uke.

- Vi er ikke opptatt av rundetider på nye førere, men ser på progresjon og stabilitet. Der imponerte Thor-Christian stort, og vi håper å kunne få testet ham igjen, sa teamsjef Racing Engineering John Gentry etter testingen.

Men det hjelper trolig ikke med gode tilbakemeldinger denne gangen.

Bilen streiket
Da det gjaldt som mest, så streiket nemlig testbilen og Thor-Christian fikk bare rundt 30 runder med bilen og ikke 90 slik han hadde håpet på.

- Jeg måtte inn hele tiden og fikk ikke flyt i kjøringen. Det var en demper bak gasspedalen som var stilt inn til føreren som har hatt bilen denne sesongen. Denne fungerte ikke for meg og det hakket slik ut av svingene at jeg nesten holdt på å kjøre av banen. Ting som skjer som ikke burde ha skjedd, men slik er det i racing, sukker 23-åringen som testet sammen med 26 andre førere der de aller fleste hadde fartstid fra GP2.

- Brast håpet om GP2 neste sesong?
- Vi må holde alle dører åpne, og vi skal ha en prat med teamet vi testet med. Men jeg frykter at det ikke blir noe neste sesong. Det skal være to testdager til for GP2, men disse går selvsagt samtidig med at jeg har løp i Formel 3. I tillegg er disse fullbooket.

Satser på klasse A
Det unge fartstalentet støtter seg litt på at det er svært sjelden at førere tar spranget fra Formel 3 B-klasse og opp i GP2. Derfor er han innstilt på å ta en sesong i klasse A før han tester igjen for GP2.

- Blir det ikke GP2 neste sesong, blir det helt klart A-klassen. Da håper jeg å få inn flere tester med GP2 også. Etter årets prestasjon (ligger på 2.plass sammenlagt) er det uansett ikke tvil om at det har åpnet seg mange dører denne sesongen, sier Ebbesvik til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley