Gå til sidens hovedinnhold

Biljardsuksess på Helsfyr

Åtte lyseblå poolbord frister innover i lokalet til Biljard- fabrikken på Helsfyr. Oslo biljardklubb vokser stadig, og til helgen arrangerer de NM.

HELSFYR: I tillegg til pool, har også Biljardfabrikken to snooker- og to carambolebord til glede og forlystelse for Oslo biljardklubbs medlemmer. Klubben teller nå over 200 medlemmer, og antallet øker stadig siden "reåpningen" av klubben i august 2009.

Klubben hadde ligget brakk en lang stund, men nå er vi godt oppe og går, smiler sportsansvarlig i klubben, Egil Arne Sørensen.

Uten alkohol

Biljardfabrikken ønsker å være et treningsmiljø for biljardentusiaster, og det er ikke alkoholservering i lokalet.

Det finnes ikke maken til dette i hele landet, så vidt jeg vet, sier Sørensen, som har holdt på med biljard i over 12 år.

Og her kan alle være med, vårt yngste medlem er 10 år, og vårt eldste er 88, forteller han.

Stort talent

En av de yngre medlemmene omtales også som et av Norges største biljardtalenter noensinne.

14-åringen Mikael Øgaard (14) tok nylig skalpen på selveste Vegard Kristiansen, Norges desidert beste biljardspiller.

De var i semifinalen under Bergen Open, at Mikael slo ut Kristiansen. Og da det var gjort, var finalen en enkel oppgave for stortalentet.

Det er helt rått at jeg vant. Jeg skjønner det nesten ikke ennå, smiler Mikael, som bor i Oslo sentrum hos far, og i Bærum hos mor.

Gleder seg

Til helgen får Mikael muligheten til å overraske igjen. For da samles norgeseliten i biljard til NM i 8-ball.

Vi har fått stor støtte og oppmerksomhet fra Norges biljardforbund, og det kan hende vi også får noen internasjonale arrangementer etter hvert, forteller Sørensen, som gleder seg til å vise fram Biljardfabrikken landets beste biljardspillere.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer