*Nettavisen* Sport.

Billettkaos for NFF

Billetter som Norges Fotballforbund deler ut blir omsatt for fem ganger pålydende verdi på svartebørsen. Det avslører TV 2 hjelper deg i kveldens program.

03.11.04 20:38

I utgangspunktet deler Norges Fotballforbund ut halvparten av billettene til cupfinalen til sine samarbeidspartnere, VIPer, klubber, kretser, Serieforeningen og folk med frikort og forkjøpsrett. 2000 billetter blir solgt på Ticnet, mens de resterende 11 000 billettene blir fordelt mellom finalelagene, som også har sponsorer og medlemmer som skal ha sine plasser. Det betyr at det blir få plasser til supporterne.

- Norges Fotballforbund sier at cupfinalen er en folkefest, men det er det ikke. Det er et kjendisparty og en sponsorfest, sier Brann-supporter Kenneth Blomholm til TV 2 hjelper deg.

Norsk supporterallianse reagerer sterkt på fordelingen.

- Vi synes fordelingsnøkkelen er feil. Vi synes 40 prosent til klubbene er altfor lite. Det burde vært 60 i hvert fall. Det har å gjøre både med at supporterne som følger laget sitt hele året skal få muligheten til å se cupfinalen og det har å gjøre med at produktet cupfinalen skal være bra. Vi må ha noen til å lage stemningen også. Ikke bare ha folkene som skal oppleve den, sier styremedlem Richard Jansen.

TV 2 hjelper deg kjøpte en billett fra billettkontoret.no for 2000 kroner og fikk kopi av seks øvrige billetter. Disse stammet alle fra billetter Norges Fotballforbund selv har delt ut.

- Jeg er glad for at vi endelig har fått dokumentasjon på at billetter kommer fra andre kilder. Men samtidig er jeg veldig skuffet og veldig overrasket over at billetter kommer fra folk internt i vår egen organisasjon, sier informasjonssjef i NFF, Roger Solheim.

Se hele saken på TV 2 hjelper deg kl 20.30 i kveld

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.