DOHA/OSLO (Nettavisen): Mandag ettermiddag var det klart for VMs andre oppgjør, men det gikk på ingen måte smertefritt for seg.

Før kampen ble det nemlig meldt om en rekke engelske fans som ble stående igjen utenfor stadion grunnet billett-trøbbel. Det meldte svenske Aftonbladet.

Årsaken skal være en feil i Fifas app, som gjør at billettene har forsvunnet for tilskuerne.

Les også: Bildene fra VM vekker avsky: – Pinlig for turneringen

– Billettene har forsvunnet helt

Nettavisen ankom Khalifa International Stadium over to timer før kampstart, og allerede da var horder av engelske supportere på vei inn på arenaen for nasjonens VM-åpning i Qatar.

– Det ser ut til at systemet krasjet på en eller annen måte. Billettene vi hadde har forsvunnet helt. Det gjelder alle de fire kampene vi har billetter til, sier England-supporter David Sinclair til Sportbladet.

– Det er ingen vakter, ingen som hjelper oss. Hva skal man si? De vil ta pengene våre, legger han til.

– Tullete

Nettavisen møter England-supporter Matt McDermott på tribunen på Khalifa International Stadium. Han forteller at han selv opplevde problemer med billettsystemet, men at han til slutt lykkes med å komme seg inn.

Ifølge McDermott er man avhengig av en QR-kode for å komme seg inn på VM-arenaen. Den QR-koden blir ikke tilgjengelig før man er 10 meter unna stadion, forklarer McDermott.

Han kaller systemet for «tullete».

Les også: Hamrer løs mot superstjernene

For hans del ble det problematisk da han ikke hadde mer mobildata tilgjengelig for bruk på sitt mobilabonnement. Likevel maktet han til slutt å komme seg inn.

Fem minutter før kampstart bekrefter Fifa at supportere opplever problemer med billettsystemet og at de jobber med problemet.

Oppgjøret mellom England og Iran kunne du følge i vårt livesystem: