Gå til sidens hovedinnhold

Birger Meling har signert for franske Nimes

Landslagsbacken bytter ut den norske Eliteserien til fordel for fransk toppfotball.

Det har lenge gått rykter om en overgang for 25-åringen, og tidlig i juni meldte den franske storavisen L'Equipe at Ligue 1-klubben Nimes ledet kampen om nordmannens signatur.

Lørdag uttalte Rosenborgs sportslige leder Mikael Dorsin at Meling var på medisinsk test i forbindelse med en overgang. Mandag kom den offisielle bekreftelsen: Birger Meling er klar for franske Nimes. Det melder klubben på sin egen Twitter-konto.

Nordmannen har skrevet under på en treårs-kontrakt som strekker seg til juni i 2023.

Utenlandsproff

Venstrebacken var ikke i troppen til RBK da trønderne vant 3-0 borte mot Stabæk søndag kveld. Anders Trondsen har figurert i Melings rolle de siste kampene, og er trolig tiltenkt å fortsette som lagets venstreback.

Les også: Rosenborg vant komfortabelt mot Stabæk da Islamovic imponerte

25-åringen fra Stavanger signerte for hvittrøyene i 2017, etter flere år som Stabæk-spiller. Samme år fikk han debuten for landslaget, hvor han til nå har spilt 11 kamper. Meling fikk med seg over 130 kamper for trønderne, før han nå tar steget ut i europeisk toppfotball.

Stavanger-gutten spilte bare to kamper for Rosenborg i 2020, og avsluttet med rødt kort i det som ble hans siste kamp for klubben.

Snakker fransk

Meling fører seg dermed inn i rekken av norske utenlandsproffer. Ligue 1 valgte å avslutte sesongen på grunn av korona-pandemien, og vi vil dermed ikke se Meling i aksjon før 20/21-sesongen sparkes i gang.

Startdatoen er ikke bekreftet enda, men det kan se ut til at fransk fotball starter opp igjen i slutten av august. Nimes endte den forkortede Ligue 1-sesongen på 18. plass.

Språket vil trolig ikke bli noe hinder for den norske 25-åringen. I en video publisert av Nimes på Twitter ser vi en fornøyd Meling adressere klubbens supportere på flytende fransk:

- Hei, jeg heter Birger og jeg er veldig fornøyd med å ha signert for Nimes, sier den ferske Nimes-spilleren.

Kommentarer til denne saken