Gå til sidens hovedinnhold

Birk Ruud mistet skien – medaljedrømmen knust

Friskikjører Birk Ruud var nest best etter første omgang i VM-finalen i slopestyle, men endte på en skuffende 7.-plass. Han mistet skien i siste omgang.

Sandra Eie endte sist i kvinnenes finale med 52,21 poeng, som hun oppnådde i 2. forsøk. VM-finalene ble avviklet under vanskelige vindforhold.

Andri Ragettli fra Sveits sikret seier i mennenes konkurranse med 90,65 i tredje og siste forsøk. Det ble sølv og bronse til USA ved Colby Stevenson og Alexander Hall. I kvinneklassen ble det kinesisk seier ved Eileen Gu Ailing.

Ruud lyktes godt i sin første nedfart i finaleløypa i Aspen, ble belønnet med 81,46 poeng og tok en klar ledelse. Han ledet lenge, men briten James Woods skjøv ham ned til 2.-plass etter den første av tre omganger.

Ingen revansj

I neste forsøk skled Ruud av railen og fikk nedfarten sin ødelagt. Han fikk bare 33,96 poeng og måtte se to konkurrenter passere ham på lista. Stevenson var ny mann i ledelsen med 89,55 poeng, mens også sveitseren Kim Gubser gikk forbi.

Ruud var nede på 6.-plass da han satte utfor i sitt tredje og siste forsøk. Det startet lovende, men i landingen etter det første store hoppet mistet han skien, og dermed var medaljedrømmen knust.

Ruud mistet X-Games i Aspen nylig på grunn av koronasmitte. Han håpet å revansjere seg i VM samme sted, men det gikk ikke.

Dobbelt Gu

Eie falt i første forsøk og fikk bre 4,86 poeng. I det neste lyktes hun bedre, og hun var oppe på 6.-plass før konkurrentene hadde kjørt i den omgangen. Før sitt siste forsøk hadde hun falt tilbake til 8.-plass igjen. Hun leverte en lovende nedfart, men håpet om å avansere brast med en dårlig landing etter siste hopp.

Det ble bare 45,90 poeng, og dermed ble poengsummen fra 2. omgang tellende.

Gu, som kjører for Kina, ble verdensmester med 84,23. 17-åringen, som er født og oppvokst i California, tok sitt annet gull på like mange dager etter seieren i halfpipe fredag.

Mathilde Gremaud fra Sveits tok sølv og Megan Oldham fra Canada bronse.

(©NTB)