Ruud endte på femteplass i slopestylefinalen onsdag morgen. Amerikanske Alexander Hall tok gullet. Nicholas Goepper og svenske Jesper Tjäder tok de to siste pallplassene.

Ruud endte til slutt på 79,33 poeng, 6,02 opp til bronsen og 10,68 opp til Halls gullprestasjon. 21-åringen fra Bærum var likevel godt fornøyd. Han tok gull i Big Air tidligere i lekene.

– Finalen i dag var helt fantastisk. OL er hvert fjerde år, og jeg klarte å kose meg de tre siste «runsa». Det er litt rørende. Jeg har ventet så lenge på muligheten til å stå på ski her, sa han til Eurosport Norge etterpå.

Han følte at han ga alt. Dermed gjorde det ikke så mye at det ikke ble medalje i den siste konkurransen.

– Jeg kjører for å vinne. Det ble litt rot her og der, men jeg klarte å sette sisterunnet da det gjaldt.

Marginene imot

Ruud både bommet på et triks og falt under sitt første forsøk. På det andre startet han bra og landet flere gode triks. Men i det siste hoppet stemte det ikke helt. Da han landet etter å ha rotert i lufta, var han også nede i snøen med baken.

– Å, du milde! utbrøt kommentator Joachim Eltvik på Eurosport Norge.

– Det er så nære. Hvis det hadde vært passeringstid her, hadde det vært så grønne lys før det hoppet, la ekspert Bendik Øye til.

Etterpå forklarte Ruud at hoppkanten var isete. Det gjorde ting vanskeligere.

Det er kun den beste poengsummen fra de tre forsøkene som blir tellende. Sånn sett hadde Ruud ett forsøk til. Men om han hadde landet det ovennevnte hoppet, hadde han etter alt å dømme i hvert fall hatt én god poengsum i banken før sin siste runde. Om det hadde holdt til medalje, får vi aldri vite.

LES OGSÅ: Ber om endringer etter at Kina ble snytt for OL-gull

Tar med seg gull hjem

Han hadde presset på seg før tredje forsøk. 79,33 poeng var en solid opptur, men ikke bedre enn til en femteplass.

Ruud reiser uansett hjem med gull fra Big Air-konkurransen. En stor prestasjon.

Øystein Bråten vant slopestylekonkurransen i Pyeongchang for fire år siden.