RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birkebeinerrittet fullt på 90 sekunder

Sist oppdatert:
De siste 8.000 plassene til Birkebeinerrittet forsvant på 90 sekunder tirsdag morgen.

Klokka 09.00 tirsdag morgen kunne folk registrere seg for å få en av de siste 8.000 plassene til neste års ritt. 90 sekunder senere var det fullt.

Birkebeinerrittets nettsider hadde kapasitet til å ta imot bortimot 10.000 henvendelser samtidig, og den ble satt på prøve.

90 sekunder etter at registreringen ble åpnet, hadde 8.000 fyllt ut navn, adresse, fødselsnummer og annen nødvendig informasjon, og trykket på fullfør.

Klokken 11.30, to og en halv time etter at registreringen ble åpnet, var også totalt 9.989 registrert på venteliste.

- Det er helt vanvittig, og utrolig moro. Det viser vel at vi har laget gode arrangementer, sier daglig leder for Birkebeinerrittet, Tone Line, til Nettavisen.

Totalt vil 16.500 deltakere sykle i rittet, men det er også det maksimale. Skulle flere delta ville det ført til problemer med parkering, antallet syklister i løypa ville kunne blitt farlig og hvordan i alle verden skulle alle fått dusjet etterpå i Håkons Hall. Arrangørene håper å tilby de mange på venteliste andre arrangementer - kanskje på en annen dag enn selve Birkebeinerrittet.

Birkebeinerrittet sykles lørdag 30. august neste år. Det starter på Rena og målgang er ved Håkons Hall på Lillehammer etter en tur på 91 kilometer.

Det er fortsatt mulig å sette seg opp på venteliste til rittet. Det kan du gjøre her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere