*Nettavisen* Sport.

Birken på asfalt fra 2012

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Kun 1500 heldige ryttere får delta i rittet.

08.06.11 15:05

Spekulasjonene har gått siden en plakat med info om pressekonferanse var det eneste som prydet birkebeiner.no onsdag formiddag.

- Det var noen som trodde vi skulle bli lagt ned, mens andre trodde vi var blitt hacket, fortalte Tone Lien under den direktesendte pressekonferansen.

Men det dreide seg om noe helt annet. Arrangøren har nemlig bestemt seg for å lansere Landeveisbirken neste år.

Fra Rena til Lillehammer
Etter 16 mil langt sykkelritt fra Rena til Lillehammer. De 1500 deltakerne skal ta seg via Elverum, Brumunddal og Nes på ferden mot målbyen. Totalt skal rytterne over 2300 høydemeter.

- Som alle arrangementene starter også Landeveisbirken på Rena. Ferden går til Elverum på østsiden av Glomma. Deretter går den videre sørover vest for Glomma til Militærvegen. Der blir det et grusparti på sju kilometer, før syklistene kommer til Løten. Videre kjøres det til Vang, over til Brumunddal, en runde ut på Nes, via Moelv, opp Brøttumsbakkene og videre inn til Lillehammer, forklarte Lien.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

Både sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og NRK-profilen Dag Erik Pedersen var til stede under onsdagens lansering.

- Dette rittet har stort potensial, og som tidligere landeveissyklist er jeg glad for at vi nå kommer oss over på asfalt, fortalte Pedersen.

Også sykkelpresidenten var entusiastisk på vegne av landeveissyklingen.

- Birkebeinerrittet har i seg selv vært en institusjon, og dette arrangementet vil bety veldig mye for å styrke rekrutteringen til landeveissyklingen, mener Tiedemann Hansen.

Påmeldingen starter 23. juni
Det kommer til å bli litt av et rotterace om billettene. Den første utgaven går 3. juni neste år. Påmeldingen starter 23. juni. Alle som har deltatt 15 ganger eller mer i Birkebeinerrittet har forkjøpsrett.

De kan også ta med seg et familiemedlem, en venn eller bekjent som er en generasjon yngre. 373 personer fikk dette tilbudet via mail i dag, så om alle slår til på tilbudet (og tar med seg en venn) vil rittet være halvfullt allerede.

Foruten Landeveisbirken vil også UltraBirken, FredagsBirken og det opprinnelige Birkebeinerrittet, -løpet, og -rennet fortsette i sin sedvanlige form.

Hva synes du om nyvinningen? Del ditt syn i debattfeltet under denne artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.