RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birmingham best i by'n

Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Nick Potts
Sist oppdatert:
Emile Heskey sørget for hjemmeseier til Birmingham over erkerivalen Aston Villa.

Slik var Birmingham - Aston Villa minutt for minutt.

Birmingham kan trolig glemme bunnstriden etter å ha slått Aston Villa 2-0 hjemme på St. Andrews søndag ettermiddag. Like viktig som de tre poengene er nok likevel prestisjen som er knyttet til å være best i by'n.

For derbyet mellom Brums og Villa er som de fleste andre lokaloppgjør i engelsk fotball en skikkelig hatkamp. Nå ble riktignok ikke dagens kamp like intens og tøff som tidligere oppgjør mellom de to naboene.

Første omgang forløp uten store sjanser - bortsett fra et skudd fra Nolberto Solano som Birminghams sisteskanse Maik Taylor fikk dyttet i stolpen.

Sju minutter etter sidebytte steg imidlertid temperaturen på St. Andrew's. Emile Heskey kjempet seg inn i gjestenes forsvar, og sendte av gårde et skudd som Villa-keeeper Thomas Sørensen burde tatt seg av. Dansken rotet imidlertid ballen i mål, og vertene var i føringen.

Minuttet før full tid trygget Julian Gray seieren, da han utnyttet rot i Villa-forsvaret og satte inn 2-0 for Birmingham. Villa skapte bare to store sjanser, og alt i alt var det fortjent at alle poengene ble igjen på St. Andrew's.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere