RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birmingham i fritt fall

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Birmingham gikk på sitt fjerde strake tap i serien, og ser nedrykksstreken komme faretruende nær.

BIRMINGHAM – FULHAM 1-2: Det lyser kanskje ikke ”KRISE” med store bokstaver på St Andrews ennå, ettersom det fortsatt er hele åtte poeng ned til Southamton på nedrykksplass. Men kanskje med små bokstaver?

Fordi:

Southampton feide topplaget Liverpool av banen med 2-0 på lørdag, Crystal Palace kriget Tottenham i senk, West Bromwich feide Manchester City av banen samtidig som Norwich nekter å gi seg, så betyr det at alle lagene under Birmingham på tabellen ser ut til å ha noe på gang. Og da har jeg ikke en gang nevnt Blackburn, det siste laget bak Birmingham, som med Morten Gamst Pedersen på laget bare har begynt å se én vei: Oppover.

Det eneste laget som dermed ikke har mange andre steder enn nedover å titte, er Birmingham som ser ut til å mangle det meste for tiden. For sikkerhets skyld er krigeren Robbie Savage gått til nettopp Blackburn, og inn har de fått Salif Diao som erstatter.

Det eneste han hadde å tilføre hjemmelaget som minnet noe som helst om Savage, var en grusom takling på Luis Boa Morte – den utlånte Liverpool-spilelren var heldig som slapp kort fra dommer Phil Dowd for den.

Lite spennende
En ellers kjedelig kamp ble vekket til liv da Emile Heskey så ut til å ha gitt hjemmelaget ledelsen tidlig i andreomgangen. Målet ble imidlertid etterpå korrekt omgjort til et selvmål av Moritz Volz som feide ballen i eget nett etter Heskeys spede forsøk på å nå nettmaskene.

De fleste trodde det skulle være nok til å sikre tre poeng til hjemmelaget, men et kvarter før Damien Johnson slutt feide ned Luis Boa Morte, og fra krittmerket måkte Andy Cole inn sitt åttende ligamål for sesongen.

For sikkerhets skyld hadde Papa Bouba Diop ekstra mye salt i Birmingham-sårene like før full tid, da han svevde høyt over alt av Birmingham-forsvarere og headet inn 2-1 til London-laget.

På ingen måte ufortjent, og den tidligere så genierklærte Birmingham-manager Steve Bruce hva han nå skal gjøre for å snu trenden for noe som mer og mer ligner et synkende skip.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere