Birmingham lar Yorke gå

Foto: SCANPIX/EPA/Nick Potts

Dwight Yorke ble rasende da Birmingham-direktør David Sullivan ikke støttet ham etter rasehetsen i bortemøtet med Blackburn. Nå lar Sullivan Yorke forlate klubben hvis han ønsker det.

24.11.04 08:00

Det var i søndagens oppgjør mellom Blackburn og Birmingham at Dwight Yorke ble møtt med rasistiske tilrop fra hjemmefansen mens han varmet opp som innbytter.

Birmingham-direktør David Sullivan nektet å støtte sin spiss og mente at han burde heve seg over å bli støtt av slike ting. Dette fikk den tidligere Manchester United-spissen til å reagere.

Nå sier Sullivan at han ikke vil stå i veien for Yorke dersom han velger å forlate klubben.

- Dersom Dwight forlater klubben, vil jeg beundre ham for å stå for sine prinsipper. Jeg vil bli overrasket, men vil respektere ham for det. Jeg håper ikke han gjør det, men vi betalte 250 000 pund for ham for noen uker siden og vi avskriver dem gjerne dersom han er grovt fornærmer over det jeg sa. Dersom fotballmyndighetene skal være så politisk korrekt så vil de kanskje, på bakgrunn av den grusomme forbrytelsen jeg gjorde, få Fifa til åpne overgangsvinduet slik at han kan finne seg en annen klubb, sier Sullivan til The Sun.

Sullivan mente at Yorke skulle ha løpt unna rasehetsen og ikke laget noen sak av det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.