Gå til sidens hovedinnhold

Bisarre scener i VM: - Dette er litt skandale

Den italienske treneren gjorde torsdagens VM-super-G ekstra krevende i Cortina d'Ampezzo. Det fikk Kjetil Jansrud erfare.

Vincent Kriechmayr fra Østerrike taklet de spesielle omstendighetene bedre enn noen andre og vant torsdagens super-G i VM.

Konkurransen utspilte seg på en spesiell måte da de tre første løperne kjørte ut på nøyaktig samme sted.

Én etter én gikk Christian Walder, Loic Meillard og Mauro Caviziel ut av løypa, som er stukket av den italienske treneren.

- Dette er litt skandale, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl da Caviziel som tredje mann på rad kjørte ut.

- Det er lenge siden dette har skjedd. Det er noen renn tilbake for mange år siden. Med fullt trøkk og fullt skjær, klarer de ikke den svingen. De må til en viss grad sette skiene sideveis, fulgte ekspertkommentator Marius Arnesen opp.

Kjetil Jansrud, som ble nummer 12, var imidlertid mer kritisk til de som kjørte ut enn til løypesetter.

- Jeg så allerede på besiktigelsen at det kom til å gå fort inn i det man kaller førstehoppet. Det var folk som ikke møtte på jobb i dag, de første startene. Det er selvfølgelig lettere for de bak å justere seg inn, men jeg følte jeg så den allerede på besiktigelsen. Det er en del av gamet, det, sa Jansrud til NRK.

Vincent Kriechmayr fra Østerrike leder foreløpig sju hundredeler foran tyske Romed Baumann. Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme og endte på 12. plass, 1,04 sekunder bak østerrikeren.

Jansrud skrenset tilsynelatende for mye i det krevende partiet der flere kjørte ut og tapte nesten sekundet til Kriechmayr bare der.

VM-debutant Henrik Røa gjennomførte en god konkurranse og ble nummer 17., 1,74 bak Kriechmayr.