HAUGESUND - VIKING (4-2):

Haugesund og Viking leverte festfotball på Haugesund Sparebank Arena, og hadde servert tilskuerne tre scoringer i løpet av de første 20 minuttene.

Til tross for det så var det dommeren som havnet i sentrum, etter en rekke diskuterbare avgjørelser.

Etter elleve minutter valgte dommer Rohit Saggi å sende Vikings Kristoffer Løkberg av banen, etter at han hadde revet ned Bilal Njie som bakerste mann.

Ni minutter senere havnet Saggi igjen i oppmerksomhetens sentrum, da han tildelte Viking straffespark etter at et innlegg fra debutant Daniel Karlsbakk traff hånden til en Haugesund-spiller.

Les også: Thomas Myhre med braksuksess i ny jobb: – Jeg har virret rundt i ti år

– Har du sett noe så dumt

Den mest oppsiktsvekkende dommeravgjørelsen skjedde etter 30 minutter, da Viking-keeper Patrik Gunnarson måtte gi retur på et skudd fra Mads Berg Sande. Etter litt klabb og babb i feltet fikk en Haugesund-spiller pirket ballen i mål.

Like etter at ballen hadde rullet i mål tok Gunnarson seg til hodet, og signaliserte at han trengte legeassistanse. Dommer Saggi valgte da å dømme frispark til Viking, istedetfor å dømme scoring.

Det får TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til å reagere.

– Har du sett noe så dumt som Gunnarsson på den annulleringen da? I det ballen passerer streken får han plutselig veldig vondt. I tillegg er det han selv som stuper inn i situasjonen. Merkelig dømt av Saggi, og han signaliserer jo aldri for noe annet enn frispark, skriver han på sin twitter-konto.

Etter hendelsen var det stor usikkerhet om det var dømt scoring eller ikke. Haugesund-benket fikk beskjed på sidelinjen om at det var scoring, og begynte å juble. Senere fikk de beskjeden om at det var frispark.

– Haugesund-benken skjønner ingenting. Vi skjønner ingenting. Jeg skjønner godt frustrasjonen på Haugesund-benken nå, sier Discoverys kommentator Asbjørn Myhre.

Haugesunds Bilal Njie mener dommeren frarøvet dem en scoring.

– Det er litt diskusjoner om målet. Den ene dommeren sier at det er mål. Som man ser på bildene så syns jeg ikke at han har godt nok grep på ballen til at det er frispark til dem. Så det var mål, synes jeg.

Les også: Det Haaland gjorde fikk svenske til å sperre opp øynene: – J*vlig hardt

Tomålsscorer

Aliane Ndour, best kjent som Badou, har vært i knallform for Haugesund denne sesongen, og fortsatte formen i lørdagens kamp mot Viking.

Den senegalesiske spissen banket inn to måk bak Gunnarson, og står nå med åtte mål i årets Eliteserien-sesong - flest i ligaen sammen med Veton Berisha.

Søren Reese sikret at alle tre poengene ble igjen i Haugesund da han fra kloss hold sendte de hvitkledde i føringen fem minutter før slutt. Christos Zafeiris pyntet på resultatet på overtid, og sørget for at kampen endte 4-2.

De tre poengene vil være kjærkomne for Haugesund, som tar steget ut fra nedrykksstriden og opp på 12. plass.

Daniel Karlsbakk og Samuel Fridjonsson satte inn målene for Viking.

Les også: – Bale klar for ny klubb