Gå til sidens hovedinnhold

Bislett blir Lyns hjemmebane

Lyns hjemmekamper blir denne sesongen spilt på Bislett.

OSLO: Mandag denne uken signerte og sendte Lyn av gårde kontraktsforslaget de har fått fra Oslo kommune.

Dermed gjenstår det bare formaliteter før 2. divisjonsklubben offisielt har byttet hjemmebane fra kunstgress på Frogner Arena, til naturgress på Bislett Stadion.

Spillerne ville ha ny bane

Lyn slet mye med skader i fjorsesongen, noe de tror skyldes kunstgressdekket på Frogner.

– Det har først og fremst vært spillerne som har aksjonert for en ny hjemmebane, etter en sesong i fjor hvor vi var svært preget av skader. Frogner har vært hjemmebanen vår i tre år, men da vi kom opp til 2. divisjon i fjor merket vi for fullt at underlaget ikke holdt mål, og at vi i tillegg ikke hadde optimale arbeidsforhold der, sier Magnus Wattne, som har ansvaret for Lyns hjemmekamper.

Lyn har også signert en ny spiller.

Steven Cadoso kan både spille spiss og midtstopper.

Klubben jakter forøvrig fortsatt på en spiss, og har flere navn på blokka.

Spillende assistenttrener Jonas Rygg er enig i avgjørelsen om å bytte hjemmebane.
– Det er mindre belastning å spille på gress enn på dårlig kunstgress, og vi har spilt på fryktelig dårlig kunstgress, sier han.

Huser 15.000

Bislett kan huse over 15.000 publikummere.

Les mer om fotballen i Oslo på vår 2. divisjonsside.

– Vi har ligget stabilt på mellom 1100 og 1300 publikummere på hjemmekampene de siste tre årene, og regner med at vi kommer til å ligge på cirka det samme den kommende sesongen, sier Wattne.

Lyn ser fremover mot de øvre divisjonene når de nå knytter seg til Bislett Stadion.

– Det er et helt riktig steg for Lyn å ta. Det er ingen annen stadion enn Frogner og Bislett som kan huse våre supportere, ved unntak av Ullevaal, og det blir for stort og dyrt. Tar vi enda et steg oppover i divisjonene kunne vi ikke ha spilt på Frogner, og måtte ha byttet hjemmebane uansett, sier assistenttrener Rygg.

På Frogner hadde Lyn nærmest sagt null i baneleie, mens på Bislett kommer de til å måtte betale husleie til Oslo kommune.

– Men på Bislett kommer vi til å ha rettigheter til kiosksalget, noe vi ikke hadde på Frogner. Vi tror derfor at kiosk-inntektene kommer til å utjevne baneleien, sier Wattne.