BISLETT (Nettavisen): Det ble bestemt av norske myndigheter at kultur- og idrettsarrangementer som ikke kan oppfylle kravet om minimum to meters avstand, samt grupper på maks fem personer, er ulovlig frem til 15. juni.

Torsdag holdt Bislett Games pressekonferanse, og der ble det opplyst om at de nå har lansert «Impossible Games».

Det innebærer at friidrettsarrangementet vil gå for tomme tribuner til opprinnelig dato - 11. juni.

Smittevernhensynet gjør imidlertid at Bislett Games-ledelsen har måttet tenke annerledes. Flere løpedistanser blir løpt med god avstand mellom løpebanene, mens enkelte høydehoppere vil gjennomføre konkurransen i sin egen hage.

- Team Ingebrigtsen er positive til arrangementet, men de har ikke avklart hvilken øvelse de skal stille, sier Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Warholm skal forsøke å sette verdensrekord

Han opplyser samtidig om at Karsten Warholm skal forsøke å slå verdenrekord på 300 meter - i et sololøp.

Også Karoline Grøvdal skal løpe solo i et verdenrekordforsøk under helt spesielle omstendigheter.

- Grøvdal skal prøve seg på Grethe Waitz sin rekord. Hun skal gjøre dette i et sololøp. Hun skal bruke wave light, som følger rundt i de rundetidene Grethe Waitz hadde i 1979, sier Hoen som forklarer wave light-teknologien slik:

- Dette er et godkjent system fra friidrettsforbundet. Rekorden vil bli godkjent om man tar den. Det er et lys som skal følge gjennom banen, så vil vise hvor Karoline må ligge for å ta Waitz' rekord.

Warholm og de andre utøverne stiller gratis opp på Bislett i år, men kan vente seg en bonus om han setter verdensrekord.

Den summen vil han uansett donere bort.

- Da jeg fikk høre at det var en verdensrekordbonus, og da jeg så at flere andre utøvere har donert til korona-støtte, og hvis jeg setter verdensrekord, så skal jeg donere alt til en korona-vennlig veldedighet, sier hekkeløperen.

Stevnet skal sendes direkte av NRK, og det vil bli tatt hensyn til de gjeldende smittevernreglene. Dermed skal alle utøvere holde minst to meters avstand til hverandre til enhver tid.

Dette betyr blant annet at løpsøvelser vil foregå med minst to tomme baner mellom hver løper.

Det nye konseptet er helt unikt i norsk idrettssammenheng når blant annet teknologi skal brukes i langt større grad for å avholde konkurransene.

- Jeg må berømme deg Steinar, for å finne en utenkelig løsning i en nesten umulig situasjon, sier Rina Mariann Hansen, Oslos byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Mange stevner utsatt

For Norge sin del er det Karsten Warholm som er den største Diamond League-profilen. Hekkeløperen er nemlig regjerende Diamond League-mester på 400 meter hekk fra forrige sesong.

Han vant stevnene i Stockholm, London og Zürich, så vel som forrige sesongs utgave av Bislett Games i juni 2019.

Tidligere har det også blitt bekreftet av Sommer-OL, som etter planen skulle ha blitt avholdt i Tokyo, nå er flyttet til 2021.

Etter planen skulle denne sesongens Diamond League har gått av stabelen i qatarske Doha, men det stevnet, så vel som de fem neste stevnene har blitt utsatt grunnet koronakrisen.

Dermed lå det an til at amerikanske Eugene skulle bli det første stoppetstedet 7. juni, før Bislett Games i Oslo, som etter planen var det syvende stevnet, ville ha fulgt 11. juni.

Det er i alt 15 stevner i Diamond League-sesongen 2020, hvor det siste skulle ha blitt avholdt i sveitsiske Zürich 11. september.