Biter i seg smerten

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)

Karoline Bjerkeli Grøvdal trosser tåverk og vil sette rekord på Bislett.

02.06.10 13:10

Karoline Bjerkeli Grøvdal har ennå ikke fylt 20 år (det gjør hun 14. juni), men er allerede vel etablert som en av stjernene i norsk friidrett. Etter sine to gull i U20-EM i fjor, på 5000 meter og 3000 meter hinder, ble hun kåret til årets kvinnelige «rising star» av Det europeiske friidrettsforbundet. Etterpå fulgte hun også opp med gull i juniorklassen under EM i terrengløp.

Norgesrekorden på 3000 meter hindre, som lyder på 9.33,19, har hun hatt lenge. Så lenge at hun synes det er på tide å flytte den.

Første mulighet er fredagens Bislett Games.

Rekordjakt
- Jeg håper det blir et bra løp med gode tider. Det er i hvert fall et sterkt felt, med gode rygger å henge i. Målet er selvfølgelig å sette pers, sier Grøvdal til Nettavisen drøyt to døgn før løpet.

Sesongoppkjøringen har vært bra. Jenta fra Isfjorden i Romsdalen føler hun er der hun skal være. Hun har også rukket å få med seg to løp på bane før alvoret virkelig starter på Bislett.

9.48,46 ble tiden da hun sesongdebuterte på 3000 meter hinder i Tyskland for et par uker siden, i et løp hun måtte gjøre selv fra start til mål. 4.18,82 løp hun inn til på 1500-meteren i Florø lørdag. Greie gjennomkjøringer, verken mer eller mindre.

- Foreløpig ser det bra ut, fastslår hun.

- Bortsett fra tåa ...

Betent tå
Karoline Bjerkeli Grøvdal innrømmer nemlig at hun har en tå som skaper visse problemer. I hvert fall gjør den vondt.

- Jeg har hatt vondt i en tåball ganske lenge. Nå er det blitt betennelse, forteller hun.

- Hva kan du gjøre for å bli kvitt det?

- Jeg har fått behandling, men det virker ikke som det er så mye å gjøre. Man må bare ta tiden til hjelp. Men det skal gå bra. Jeg skal greie å komme meg til mål, lover hun.

Avventer EM-valg
Grøvdal er allerede både kvalifisert og uttatt til sommerens EM i Barcelona, som naturligvis er sesongens høydepunkt. Men hvilken distanse hun skal løpe, er ennå ikke avgjort. Det står mellom 5000 meter og 3000 meter hinder.

- Nå skal jeg løpe 3000 meter hinder på Bislett og i Roma i neste uke. 5000 skal jeg løpe under europacupen i Bergen. Så får jeg sammenligne.

- Hva blir avgjørende?

- Mulighetene for å gå til finale, sier Grøvdal.

Det kan høres nøkternt ut, men finaleplass er realistisk sett det 20-åringen bør ha som mål. Medalje er direkte usannsynlig, til det er de beste rett og slett for gode.

Derfor ser romsdalsjenta allerede framover.

- Det store målet er OL i London i 2012, fastslår Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Friidrett

Mest lest på Sport

Annonsebilag