*Nettavisen* Sport.

Bitter By Rise

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): - Dette er rett og slett bittert! utbrøt en hardt presset RBK-trener etter nok et tap på Lerkendal.

21.10.04 00:53

Resultater fra Champions League onsdag

RBK - PSV EINDHOVEN 1-2: Det er en skuffet Rosenborg-trener Ola By Rise som forsøker å forklare hvorfor mannskapet hans måtte gå av Lerkendal poengløse for andre gang på under en uke.

- Dette er rett og slett bittert! Vi gjorde to grove forsvarsfeil og ble straffet for det. Det er vel typisk for et lag som sliter i motgang å få seg nok et slag midt i trynet, sier Ola By Rise.

Uten å blunke erkjenner han at det nå brenner et blått lys for avansement i Champions Leauge og at det i tillegg begynner å spøke for UEFA-cupdeltakelse.

- Når vi taper på hjemmebane så ser det mørkt ut. Oppgaven nå blir å slåss for å bli nummer tre i gruppa og dermed bli med i UEFA-cupen. Det er neppe realistisk å legge lista særlig høyere, sier By Rise, som på langt nær pakker inn ordene i bomull når han skal forklare hvorfor det ikke ble poeng mot PSV.

- Vi vinner ikke fotballkamper i dette selskapet når vi står og sover. Begge baklengsmålene kom etter gedigne forsvarsfeil. Mer er det ikke å si om den saken, konkluderer RBK-bossen.

Svinger for
Til tross for uker med motgang og det faktum at stadig flere spekulerer på at han synger på siste verset som Rosenborg-trener, bedyrer Ola By Rise at han slett ikke ser noen grunn til å kaste inn håndkleet.

- Det svinger fort i fotball og det er ikke lenge siden at jubelen sto i taket etter at vi spilte uavgjort mot Arsenal. Debatten som går nå får jeg bare ta med. Det har alltid blåst på fotball-toppene, sier han og bedyrer at det som skjer rundt klubben ikke har betydning for prestasjonene ute på banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

- Vi har overhodet ikke problemer med å holde fokus på den jobben vi skal gjøre før, under og etter kampene. Oppgaven nå blir å ta med seg de positive elementene fra dette oppgjøret i det videre arbeidet fram mot helgas seriekamp i Bodø.

- Dessuten; jeg kunne ikke ha ryddet opp i forsvaret da vi fikk andremålet mot oss fire minutter før slutt, slår Ola By Rise fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.