RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bitter Myrvold frikjent

Sist oppdatert:
Politiet gikk på et sviende nederlag i retten. Anders Myrvold er glad, men bitter.

Oslo tingrett slo torsdag fast at ishockeyspilleren ikke har vært i ulovlig besittelse av kokain.

- Det er deilig å ha dette ute av verden. De har brukt mye tid på å ta meg. Man bruker jo unødvendig mye energi på dette, når man egentlig skal konsentrere seg om sluttspill og VM-oppladning, sier Myrvold til TV 2 Nettavisen etter at han torsdag morgen fikk beskjeden om at han var frifunnet.

Dom i saken var ikke ventet før fredag.

Vedtok bot
Statsadvokaten tiltalte Anders Myrvold for besittelse av en mindre mengde kokain utenfor et utested i Oslo. Det var i fasjonable Hegdehaugsveien at Vålerenga-profilen om natten 10. august 2005 ble pågrepet for besittelse av 0,039 gram kokain.

Hockeystjernen ble pågrepet ved en bil der det lå en stripe kokain på bagasjelokket. Myrvold ble tatt fordi han sto nærmest kokainstripen.

Etter at Myrvold ble pågrepet, vedtok han forelegg for brudd på legemiddelloven. Myrvold hevdet senere at han ikke forsto hva det innebar å vedta forelegget, som senere ble opphevet av Borgarting lagmannsrett.

I Tingretten har Myrvold hele tiden hevdet at han verken har vært i besittelse av eller brukt dop.

- Flertallet kan etter bevisførselen ikke se bort ifra muligheten for at tiltalte ikke har hatt befatning med narkotikaen, men at han bare har stått sammen med sin kamerat som var i besittelse av stoffet. Det er da ikke ført tilstrekkelig bevis for at tiltalte var i besittelse av kokainen. Flertallet stemmer for at tiltalte på dette grunnlag skal frifinnes, heter det i dommen.

Store konsekvenser
Myrvold er glad for at han endelig er blitt trodd, men er nådeløs i sin kritikk av saksbehandlingen.

- Jeg har et inntrykk av at statsadvokaten bare har vært ute etter å ta meg. Det hele har tatt altfor lang tid, fastslår Myrvold.

Rettssaken kostet ham en millionkontrakt med NHL-klubben Ottawa Senators, som er blant favorittene til å vinne Stanley Cup denne sesongen.

- Jeg hadde et stående tilbud. Men det tok så lang tid før saken kom opp at det ble umulig for meg å takke ja, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere