Bjarne Riis avventer «dansk dopingbombe»

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Antidoping Danmark har drevet etterforskning i ni måneder.

17.09.13 09:18

Innen årsskiftet håper antidoping Danmark (ADD) å ferdigstille sin etterforskning om misbruk av doping i dansk sykkelsport.

ADD har utvekslet erfaringer med det amerikanske dopingbyrået, USADA, etter at de felte Lance Armstrong med dokumentasjon, bevis og vitneutsagn i en over 1000 sider lang rapport.

I Danmark er det framfor alt Michael Rasmussens utfyllende vitneutsagn som har banet vei for etterforskningen. I januar i fjor oppsøkte han ADD og fortalte at han hadde dopet seg i en 12 års periode.

Hamburger og Jaksche
Ifølge den danske avisen BT har han «fortalt de han vet om eget og andres dopingbruk» under ytterligere samtaler med antidopingmyndighetene.

Inne til avhør skal også de tidligere CSC-rytterne Bo Hamburger og Jörg Jaksche har vært. Det gjør at man i Danmark naturlig nok er interessert i hva som har kommet fram om lageier Bjarne Riis viten i årene flere av hans stjerner i CSC har dopet seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henning Bagger

Riis holder fortsatt på standpunktet han tok under sommerens Tour de France.

- Det har jeg ingen kommentar til så lenge de pågår en gransking i Danmark i regi av ADD, svarte han gjentatte ganger da han møtte blant annet procycling.no i Ajaccio under sommerens Tour de France.

Etterforsket i ni måneder
ADD har sammen med Danmarks Idrætsforbund holdt på med etterforskningen i ni måneder.

- Etterforskningen har gått inn i sin avsluttende fase, sier Jesper Frigast i DIF til BT.

Avisen skriver at etterforskningen har involvert mange vitneavhør både i og utenfor Danmark. Det kun noen få avhør som gjenstår før den endelige konklusjonen blir offentliggjort.

Danske BT kaller rapporten «en dopingbombe».

- Vi har stadig noen samtaler utestående. Vi skal ta dem i løpet av de neste to månedene. Deretter tar vi stilling til om vi skal opprette saker i inn- og utland. Målet vårt er å være ferdig innen nyttår.

Det er foreløpig uklart om norske ryttere er involvert i dopingetterforskningen. Kurt Asle Arvesen syklet for Team CSC i den aktuelle perioden (2004-2007).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.