RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Riis blir reddet av dansk bank

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)
Sist oppdatert:
Mistet russisk kapital, men opprettholder satsingen.

Torsdag ettermiddag trommet Bjarne Riis sammen til et «viktig pressemøte» i Madrid.

Fra podiet kunne Riis, Saxo Bank-eier Lars Seier Christensen og Alberto Contador fortelle at laget opprettholder satsingen foran neste sesong.

Her kan du følge pressekonferansen direkte!

Etter co-sponsor Tinkoff Banks exit, gjøres det mulig ved at Saxo Bank øker sitt årlige bidrag til den videre driften.

- Dette betyr at vi kan fortsette satsingen på samme nivå. Laget fortsetter og vi beholder kjernen av rytterne vi hadde i år. Vi er veldig takknemlig for denne muligheten, sa Riis under pressekonferansen som vises direkte via dansk TV 2.

Åpent for ny sponsor
Dansken kalte bidraget fra Saxo Bank for «betydelig» og konkluderte med at laget vil bli enda mer slagkraftig neste år. De siste ukene har det versert rykter om at Roman Kreuziger og Rafal Majka var på vei ut sammen med den russiske milliardæren Oleg Tinkoff.

Laget fortsetter under navnet Team Saxo Bank, men Riis sier at man fremdeles leter etter et nytt co-sponsorat.

Saxo Bank har sponset laget siden 2008.

- Jeg tror genuint på at Bjarne finner et nytt delsponsorat i løpet av året eller neste sesong. Vi håper også det skjer fordi det vil styrke laget ytterligere, fortalte Seier Christensen under pressetreffet.

Avfeide spekulasjoner
Presseoppslag den siste tiden har koblet laget opp mot både rytteren Samuel Sanchez og Formel 1-kjøreren Fernando Alonso, men begge deler ble avkreftet under torsdagens pressetreff.

- Jeg respekterer Samuel som rytter, men det har ikke vært noe kontakt mellom oss, avklarte Riis.

- Det er ikke noe bedre sted å være enn Saxo Bank. Jeg har kontrakt her i to år tid, men det hadde, teoretisk sett, vært interessant å samarbeide med Fernando Alonso, uttalte Contador.

Alonso var ventet å kjøpe opp Euskaltel-Euskadi tidligere i høst, men avtalen falt sammen. Siden har han blitt koblet opp mot Saxo Bank-laget og hans gode venn Contador.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere