RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Riis henter norsk U23-rytter

Foto: Atle Smenes (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
18-åring fra Bærum og Omegn Cykleklubb får drømmesjanse.

Har du hørt om MG KVIS Norda - Riis Cycling Espoirs? Det har ikke vi, heller.

Men laget het MG KVIS Norda Pacific i 2009 og besto utelukkende av polske ryttere. I 2010 endret laget navn til MG KVIS Norda Whistle.

Det har foreløpig ikke blitt gitt informasjon om prosjektet fra Riis Cycling, men Njål Engløk i Pizzorne Management har sendt ut en pressemelding der prosjektet omtales.

18-åring fra BOC
Det er også klart at William Brekke Johansen fra Bærum og Omegn Cykleklubb (BOC) blir en del av prosjektet.

18-åringen har syklet både for Rye og BOC de siste årene, og har i tillegg flere treningsopphold i Italia bak seg. Han ble blant annet nummer tre i juniorklassen under Ringerike Grand Prix denne sesongen.

- William har hatt en veldig fin utvikling de fire årene vi har jobbet sammen. At han allerede nå får sjansen hos Bjarne Riis, med det seriøse og gode opplegget han drar nytte av der, er en bekreftelse som viser at vi har gjort de riktige tingene, sier trener og manager Engløk i pressemeldingen.

U23-satsingen til Riis skal ifølge pressemeldingen inneholde 12-14 ryttere fra ni forskjellige nasjoner, men Brekke Johansen skal være den eneste nordmannen.

To av disse skal være sesong få prøve seg som hospitanter hos Team Saxo Bank.

- En unik sjanse
Rytterne skal oppholde seg i Italia i lengre perioder, og vil konkurrere i andre europeiske land, Mexico, USA, Venezuela, Japan og Kina.

- Lagets rittprogram holder høy kvalitet, og William får prøve seg i ritt får andre nordmenn på samme alder har syklet tidligere, heter det i pressemeldingen.

- Dette er en helt unik sjanse. Jeg får reise verden over og kjøre ritt som ikke mange andre får sjansen til å kjøre. Jeg får også jobbe med dyktige folk som vet hva de driver med, og som kan hjelpe meg videre, forteller Brekke Johansen til sykkelnytt.no.

- Bjarne Riis kommer til å ta opp to ryttere på stagiarekontrakt hvert år, er det noe du tenker på?

- Det er ikke noe jeg tenker på for øyeblikket. Nå er jeg bare glad for å fått kontrakt. Jeg vil jobbe hardt og kanskje en dag, så får jeg kontrakt hos Saxo Bank. Hvem vet? avslutter han.

PS! Dersom du vil bli bedre kjent med rytteren William Brekke Johansen, kan du lese mer om ham i denne artikkelen hos sykkelnytt.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere