NINOVE/OSLO (procycling.no):

2010: Fabian Cancellara vant både Flandern rundt og Paris-Roubaix for Bjarne Riis' Saxo Bank.

Da sveitseren forlot Saxo Bank, og ble med Schleck-brødrene til Leopard-Trek, var Bjarne Riis robbet for stjerner i klassikerne.

Riis svarte med å hente Nick Nuyens som de fleste trodde var over toppen.

Søndag viste det seg at Bjarne Riis gjorde alt rett da han skulle hente Cancellara-erstatten. Og det i selveste Flandern rundt.

- Jeg har ikke så mye å si egentlig. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg enda. Dette er motsvaret på all kritikken, sa Nuyens til arrangøren etter målgang..

Karrierens største
Fabian Cancellara (Leopard-Trek), Nick Nuyens (Saxo Bank) og Sylvain Chavanel (Quick Step) kom sammen inn på oppløpet i Ninove.

Cancellara åpnet spurten, men fikk raskt Nuyens opp på siden. Sistenevnte parkerte én meget stiv sveitser, og suste inn til karrierens desidert største seier.

- Det var ingen superdag, men jeg sørget for å ikke sløse med kreftene. Da Cancellara rykket i finalen ville jeg være med. Det var nesten så jeg måtte slippe, men det gikke akkurat. Bjarne (Riis) har fortalte meg at jeg kan slå Cancellara.

- Jeg trives veldig godt i troppen. Lagskiftet var veldig viktig for meg, la Nuyens til.

Krampe på Fabian
Nyvinningen av året var kamera og mikrofoner i følgebilene til lagene. Etter målgang viste TV-bildene gleden hos Bjarne Riis og resten av Saxo Bank-teamet i følgebilen bak rytterne da 30 år gamle Nuyens strakk armene i været.

Sylvain Chavanel ble nummer to rett foran Cancellara som altså ikke klarte å kopiere fjorårsseieren.

- Jeg var helt ferdig. Jeg startet nok spurten litt tidlig, men jeg var uten sjanser mot mål. Jeg er likevel fornøyd med dette, sa Cancellara som var i brudd med Chavanel i tre mil før de to siste stigningene, Muur - Kapelmuur og Bosberg.

- Jeg fikk kramper inn mot muren, og da tapte jeg plutselig minuttet til BMC som jaget bak. Selv supermann kan ha et svakt øyeblikk, fortalte Cancellara om den lille sprekken og avsluttet:

- Mot slutten var det et lotteri. Hvem som helst kunne vinne.

Ingen sterk norsk dag
Hjemmefavoritt og Chavanel-lagkamerat Tom Boonen ble nummer fire.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen trillet inn med hovedfeltet flere minutter bak tettrioen.

- Hvis man ikke har dagen i dette rittet er det vanskelig å grave skikkelig dypt. Det gikk fort hele veien, sa Thor Hushovd etter målgang.

Kurt Asle Arvesen deltok også i monumentklassikeren.

PS! Nick Nuyens sykler ikke Paris-Roubaix. Belgieren sparer seg til ardennerklassikerne da han er sterkest i de litt mer kuperte rittene.

Resultater, Flandern rundt (256,8 kilometer):
1 Nick Nuyens (Saxo Bank Sungard) 6.01,20
2 Sylvain Chavanel (Quickstep Cycling Team) samme tid
3 Fabian Cancellara (Leopard Trek) s.t.
4 Tom Boonen (Quickstep Cycling Team) +2
5 Sebastian Langeveld (Rabobank Cycling Team) +5
6 George Hincapie (BMC Racing Team) s.t.
7 Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) s.t.
8 Staf Scheirlinckx (Veranda's Willems - Accent) s.t.
9 Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) s.t.
10 Geraint Thomas (Sky Procycling) s.t.
(..)
40 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) +1,24
53 Thor Hushovd (Garmin-Cervèlo) +4,29
Brutt Kurt Asle Arvesen (Sky Procycling)

Her kan lese hele LIVE-rapporten:

16.05: Nuyens, Chavanel, Cancellara. Det er pallen! Boonen fire.

16.04: Flecha og Boonen kjører opp mot Cancellara-gruppen nå!

16.03: Vi kan se feltet hvor Hushovd og Boasson Hagen sitter, men det er veldig langt frem.

16.02: Tre kilometer. Her kan hvem som helst vinne. Cancellara, Chavanel og Nuyens får en liten luke.

(Artikkelen fortsetter under bilder)

15.59: Det er mann mot mann nå. Vi så én rytter jaget bak den store frontgruppen. Kan det være Hushovd?

15.57: Cirka 15 ryttere er nå samlet. Gilbert og Cancellara-gruppen er innhentet av flere ryttere. Vi speider etter de norske! Ingen fra Garmin-Cervèlo, men to fra Sky (Thomas og Flecha).

15.55: Vi ser ingenting til hovedfeltet, men dette kan snu fort. Det er fremdeles håp for Thor og Edvald.

15.52: Cancellara har hentet seg inn igjen. Nå jager han Gilbert med Chavanel, Leukemans, Ballan og Staf Scheirlinckx.

15.49: Gilbert angriper, og får luke opp Bosberg! 12 kilometer slakt nedover til Ninove nå.

15.48: Ballan, Cancellara, Chavanel, Leukemans og Gilbert er foran. Men det kommer opp en gruppe bestående av Boonen, Flecha med flere.

15.45: Bosberg er siste bake. 14 kilometer igjen. Hushovd og Edvald Boasson Hagen er litt dårlig plasert, men de kan komme opp igjen. Så absolutt!

15.44: Hva er det som skjer? Cancellara tapte plutselig 50 sekunder på få minutter. Sveitseren kjørte alikevel sterkt opp Kapelmuur. Nå kan det fort bli samlet felt her!

15.42: Kun 25 sekunder nå! Er det et håp?

15.40: Nå er vi snart inne i muren. Chavanel sitter fremdeles på hjulet. 17 kilometer, 47 sekunder.

15.37: Muur - Kapelmuur om fem kilometer, deretter Bosberg, før det det går slakt inn mot mål. 21 kilometer, 56 sekunder. Vacansoleil er med å drar i hovedfeltet.

15.33: Chavanel ser ut til å slite mer enn Cancellara selv om han bare sitter på hjul. Dette kan bare gå én vei.

15.31: BMC jakter, mens Garmin-Cervèlos sjefer forteller rytterne om å ikke gjøre noe jobb i hovedfeltet. 24 kilometer igjen, 51 sekunder. Det trengs noe mer hvis dette skal bli norsk seier.

15.28: Chavanel sitter bare på hjulet. Hva annet kan han gjøre? Bruddet er inne i Tenbosse, men her er det fin asfalt. Fordel Chavanel med andre ord.

15.26: 29 kilometer, 54 sekunder. Dette ser ikke bra ut med norske øyne. Men nå har Sky og BMC begynt kjøret bak.

15.24: 30 kilometer, 41 sekunder ned til hovedfeltet hvor det ikke samarbeides veldig bra.

15.22: Herlig dette følgebilkameraet! Nå maner Peter van Petegem Thor Hushovd til å jobbe bak i hovedfeltet som fikk kontakt med Edvalds gruppe.

15.20: Chavanel ti sekunder foran Cancellara. Edvalds gruppe jager 25 sekunder bak Cancellara. Det er usikkert hvor langt bak hovedfeltet er.

15.15: - Jeg tror vi må jobbe snart. Hvis ikke er det kjørt, sier Peter van Petegem i følgebilen til Garmin-Cervèlo.

15.12: Sylvain Chavanel leder fremdeles rittet. Kan han bremse Cancellara slik at Edvald får kontakt igjen?

15.11: Nå er Cancellara fri for andre ryttere. Tom Boonen klarte nesten holde hjulet, men da han fikk kontakt med Edvald og Boom ga han opp. Pozzato er også der.

15.10: Hushovd kjører, men han har en haug med ryttere på hjul. Så kjører Boonen, og da er det bare Cancellara og Pozzato som følger.

15.08: Leberg, Valkenberg og Tenbosse er de tre neste. Alle uten brostein. Chavanel damper i front 55 sekunder foran hovedfeltet. Mellom er det trolig bare Edvald og Lars Boom som ligger.

15.06: Gilbert punkterer rett før Leberg. Det går riktignok ikke veldig fort i hovedfeltet så vi gir den knallsterke belgieren gode sjanser for å komme opp igjen.

15.05: Chavanel-solo! Edvald og Lars Boom jakter ti sekunder bak. Er dette klokt da Chavanel? Boom og Boasson Hagen ser veldig kontrollert ut. Clarke er ferdig.

15.03: Nå er det «wheelsucking» for alle penga her. Flecha og Boonen utnytter at de har henholdvis Boasson Hagen og Chavanel foran i bruddet. Hushovd, Pozzato og Gilbert er også godt plassert i feltet, men de har ingen foran. Så spørs det hvem som gjør drajobben.

15.00: Sylvain Chavanel sprenger bruddet i Molenberg. Edvald klamrer seg fast, mens Hushovd kjemper mot Flecha og Cancellara bak i hovedfeltet. Da er også slutt for Guesdon.

14.58: Molenberg neste. Litt brostein, men mest asfalt. Edvalds gruppe har 20 sekunder på neste gruppe som ligger noen sekunder foran hovedfeltet.

14.53: Fire ryttere har tatt opp jakten på Edvalds gruppe. Det er Greg Van Avermaet (BMC), Mathew Hayman (Sky), Tom Leezer (Rabobank) og Frederic Guesdon (FDJ).

14.49: Vi gjentar: Sylvain Chavanel ( QuickStep), Simon Clarke (Astana), Edvald Boasson Hagen (Sky) og Lars Boom (Rabobank) er i brudd. De har 22 sekunder på hovedfeltet.

14.47: Fabian Cancellara har knapt vist seg frem hittil. Når smeller det? Det er i hvert fall 60 kilometer igjen av rittet. Feltet er på cirka 50 ryttere.

14.43: Leopard-Trek jobber i hovedfeltet. Dette er interessant.

14.42: Mellom Eikenberg og neste stigning, Molenberg, er det 14 lettkjørte kilometere. Edvald, Boom, Clarke og Chavanel har nå 23 sekunder på hovedfeltet.

14.38: Lars Boom er på vei opp til Edvald Boasson Hagen som igjen er på vei opp til Chavanel og Clarke. Men det er ingen store avstander.

14.32: Nå er det Edvalds tur. Først markerer han Cancellara før han henger seg på et nytt bruddforsøk.

14.29: Thor Hushovd tetter bruddforsøket til Boonen, Flecha og to andre rytter. Fabian Cancellara får alt gratis hvis dette fortsetter.

14.28: Taaienberg er neste stigning. Nå forsøker Tom Boonen seg.

14.25: 70 kilometer igjen til mål. Sylvain Chavanel ( QuickStep) og Simon Clarke (Astana) har 20 sekunder ned til hovedfeltet hvor det sitter cirka 80 ryttere. Der sitter selvfølgelig Hushovd og Boasson Hagen i det Steenbeekdries ble forsert.

14.22: Kurt Asle Arvesen (Sky) er hektet av, men det var også helt forventet. Les Arvesen-sitater litt ned på siden.

14.20: Vår reporter i Belgia, Jarle Fredagsvik, melder om hektiske tilstander etter Paterberg. Tekniske problemer for Matt Goss (HTC), som senere fikk feil sykkel.

14.16: Hushovd er tilbake i front opp Koppenberg. Det er Gilbert som kjører nok en gang! Edvald er også brukbart med.

14.13: Koppeberg (stigning 9 av 18) er 600 meter lang. Snittprosenten er 11,6, men det stiger hele 21 prosent midtveis. På toppen gjenstår det 76 kilometer.

14.11: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen var ikke helt gunstig plassert over Paterberg. Men det kan være kald beregning, for det er langt igjen til mål. Men nå venter Koppenberg. Kanskje den hardeste og mest brutale stigningen av dem alle!

14.07: Philippe Gilbert kjører med Tom Boonen på hjul opp Paterberg. Kun seks kilometer til Koppenberg!

14.05: Nå kommer rytterne til Paterberg (lengde 360 meter, snitt 12,9 prosent, maks 20 prosent). Flere av utbryterne sliter, og nå er det bare 50 sekunder mellom feltet og bruddet.

14.02: Sylvain Chavanel (Quick Step) forsøker seg nå. Han har fått cirka 10 sekunder på hovedfeltet over Oude Kwaremont. Dette har lagets manager Patrick Lefevere antydet på forhånd.

14.00: Det er smalt, veldig smalt, opp Oude Kwaremont. Nå begynner hardkjøret!

13.55: Det er 88 kilometer til mål. Avstanden er 1,26 mellom brudd og hovedfeltet. Stijn Devolder er (som vanlig) i bakleksa når det gjelder som mest.

13.53: Det sprekker opp inn mot Oude Kwaremont. Flere av rytterne fikk kjenne trekkspilleffekten etter Knokteberg, og sliter med å få kontakt igjen.

13.51: Knokteberg er overstått. Oude Kwaremont (2200 derav 1500 meter brostein, fire prosent i snitt, 11,6 maks) er neste. Der blir det garantert høyt tempo.

13.42: Neste stigning, Knokteberg, kommer etter 162 kilometer. Den er 1100 meter lang, og det er asfaltunderlag. Åtte prosent i snitt med 13 prosent på det bratteste er overkommelig for rytterne på dette tidspunktet av rittet.

Når de er på toppen gjenstår 94 kilometer av Flandern rundt 2011.

Roger Hammond (Garmin-Cervèlo), Jeremy Hunt (Sky), Stefan van Dijck (Veranda's Willems), Mitchell Docker (Skil-Shimano) og Sébastien Turgot (Europcar) er i brudd. Avstanden er på cirka to minutter.

13.36: Det er tjukt av folk rundt løypa. Det står tilskuere overalt. Les mer om det her!

13.35: Intet hardkjør opp Kruisberg. Andreas Stauff leder feltet for Quick Step som nå har to minutter opp til bruddet. Flere ryttere sliter på halen av feltet.

13.33: Nervøst i hovedfeltet. Quick Step-rytter Davide Malacarne var også en tur nede i asfalten.

13.28: Marcus Burghardt (BMC) gikk rett i bakken like før Kruisberg. Ikke bra for den solide tyskeren!

13.26: Thor Hushovd er tilbake der han hører hjemme: foran i hovedfeltet.

13.24: Vi nærmer oss Kruisberg hvor det er 500 meter brostein. Brudd har nå 2,30 ned til hovedfeltet.

13.22: Astana-rytter i mellombrudd. Usikkert om det er Vaitkus eller Grivko. Litt forskjellige meldinger.

13.18: Thor Hushovd med flatt bakhjul meldes det fra vår reporter i Belgia. Ingen dramatikk da hovedfeltet har roet seg etter flere bruddforsøk. 112 kilometer igjen, 3,12 mellom brudd og hovedfeltet.

13.17: Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) ville angripe tidlig. Les hele saken her!

13:.10: Det har roet seg litt i hovedfeltet etter mange bruddforsøk. 115 kilometer igjen, 2,47 mellom tetbruddet og hovedfeltet hvor Boasson Hagen, Hushovd og Arvesen sitter.

13.05: Heinrich Haussler, Gert Steegmans med flere storkanoner forsøkte seg i bruddet som nå snart er hentet av Leopard-Trek. Dette er bare begynnelsen!

13.01: 3,50 mellom teten og mellombruddet. Det skiller 30 sekunder mellom Edvalds gruppe og hovedfeltet hvor Leopard og Team Katusja jager.

12.57: Fabian Cancellaras Leopard-Trek må bruke Stuart O`Grady i jakten på Edvalds gruppe. Dette er spennende!

12.55: Edvald Boasson Hagen er på offensiven. Nordmannen har blitt med en stor gruppe på jakt etter bruddet bestående av Roger Hammond (Garmin-Cervèlo), Jeremy Hunt (Sky), Stefan van Dijck (Veranda's Willems), Mitchell Docker (Skil-Shimano) og Sébastien Turgot (Europcar).

12.53: Alessandro Ballan (BMC) har problemer med sykkelen, men har kontakt med hovedfeltet.

12.50: Jarle Fredagsvik på telefon fra Belgia: - Jeremy Hunt dro bruddet over Paddestraat 6,45 foran hovedfeltet. Hushovd satt i nærheten av Cancellara i hovedfeltet hvor Garmin-Cervèlo kontrollerte.

12.46: Flere ryttere forsøker å komme seg løs fra hovedfeltet, men det er veldig langt opp til bruddet foreløpig.

12:.44: Det er ingen lag som virkelig styrer hovedfeltet. Det er litt stille før stormen for øyeblikket. Det er faktisk Garmin-Cervèlo som sitter lengst fremme, og de har Roger Hammond i brudd.

12.38: Hovedfeltet gamper over Paddestraat (2200 meter med brostein). Det er 138 kilometer til mål. Avstanden mellom bruddet og hovedfeltet er nå 6,30. Garmin-Cervèlo sitter veldig fint plassert i hovedfeltet.

12.35: Usikker på hvilke ryttere som kjempe om seieren? Les deg opp i vår favorittsak!

12.18: Bruddet ligger nå åtte minutter foran hovedfeltet hvor Hushovd, Arvesen og Boasson Hagen sitter. Det gjenstår 155 kilometer av årets andre monumentklassiker.

12.16: To ryttere har vunnet dette rittet i VM-trøyen. Eddy Merckx (1975) og Tom Boonen (2006). Thor Hushovd neste?

12.11: 155 kilometer igjen, 6,15 mellom bruddet og hovedfeltet.

12.05: 40 flate kilometere venter rytterne før de fire neste stigningene Rekelberg, Kaperij, Kruisberg (brostein) og Knokteberg.

Oude Kwaremont (2200 meter, 4 prosent i snitt, 11,6 prosent maks, 1500 meter brostein) markerer den virkelige starten på blodslitet. Da er det 86,6 kilometer igjen til mål.

12.00: Bruddet er over Nokereberg med en ledelse på over seks minutter ned til hovedfeltet.

11.58: Stemningsrapport fra Belgia: - Vi kjørte nettopp gjennom de første brosteinspartiene i rittet. Tjukt, tjukt med folk. De fleste med stigende promille. Selv politimennene så sitt snitt til å kjøre nedpå én øl, melder procycling-redaktør Jarle Fredagsvik.

11.52: Vi har snakket med Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

- Hva tror du om løpsutviklingen?

- Det blir vel en tradisjonell utskillelse. Kapteinene må gå i krigen selv fra Kwaremont og inn. Da kommer bakkene tett, og det er langt nok inn til at det kan bli mye moro, sier kommentatoren til procycling.no.

- Hva tror du om de norske?

- Med hjertet så håper jeg at de henger med. Både Edvald og Thor kan vinne om de biter seg fast i en gruppe inn til mål. Men jeg har mest troa på neste helg, men jeg tar gjerne feil. Kurt virker å være bundet opp som hjelperytter.

- Det blir et langt og tøft ritt, og været kan gjøre det til en ufyselig batalje, avslutter Stoltenberg.

11.42: Hovedfeltet har bestemt seg. Bruddets avstand ned til hovedfeltet er nå 2.30.

11.40: Vinnerne av de siste seks Flandern rundt startet søndag. Det er: Tom Boonen (2005, 2006), Alessandro Ballan (2007), Stijn Devolder (2008, 2009) og Fabian Cancellara (2010).

11.37: Diskuter gjerne med våre lesere. Her du finner du vårt diskusjonsforum!

11.35: procycling.no er på plass i søndagens andre bakke, nemlig Nokereberg. Der står flere Kurt Asle Arvesen-fans. Rytterne er der cirka klokken 1200.

11.30: Feltet vil ikke slippe bruddet helt. Avstanden er på cirka 45 sekunder. Skal de la det sterke bruddet få gå? Det er ikke rapportert hvilke lag som styrer hovedfeltet foreløpig, men Leopard, Quick Step og Omega Pharma-Lotto er nok de lagene som er minst fornøyde med denne utviklingen.

11.26: Grega Bole (Lampre) har brutt. Det eneste laget som start med syv ryttere er nå nede i seks mann.

11.18: Dette er meget spennende! Hushovd-kompis Roger Hammond (Garmin-Cervèlo) er i brudd. Sammen med Jeremy Hunt (Sky), Stefan van Dijck (Veranda's Willems), Mitchell Docker (Skil-Shimano) og Sébastien Turgot (Europcar) har de 30 sekunder på hovedfeltet.

11.10: Rytterne syklet cirka 50 kilometer i løpet av den første timen. Det går unna med andre ord!

11.05: Guillaume Van Keirsbulck (Quick-Step) er feltets yngste rytter. Han fikk tillit da Niki Terpstra brakk kragebeinet på den siste etappen av KBC-Driedaagse De Panne-Koksijde torsdag.

11.00: Mark Cavendish (!) er på plass. HTC-rytteren sa før start at han ikke har noen personlige ambisjoner. - Det er på denne måten jeg kan betale tilbake arbeidet de (lagkameratene) har gjort for meg de siste sesongene, sier briten ifølge sporza.be.

10.55: Alle bruddforsøk har sålangt blitt innhentet av et meget kjørevillig hovedfeltet.

10.45: Dopingtatte Mikel Astarloza får fornyet tillit hos Euskaltel-Euskadi. Les hele saken her!

10.42: Rytterne hadde en snittfart på 50 kilometer i timen de første 25 kilometerne. Her er det ingen som sparer på kruttet.

10.35: Koen Barbe (Landbouwkrediet), Steven Caethoven (Verandas Willems - Accent), Roger Kluge (Skil - Shimano) og Jaroslaw Marycz (SaxoBank - Sungard) har kommet seg løs fra hovedfeltet, men de har ikke mange sekundene. Dette kan vel favorittlagene leve med?

10.30: For spesielt interesserte, men vi tar det med alikevel. Dette er rekkefølgen på følgebilene: HTC-Highroad, Leopard-Trek, Omega Pharma-Lotto, Team Sky, Quick-Step, Garmin-Carvélo, BMC, Katusja, Movistar, Ag2r, RadioShack, Vacansoleil, Rabobank, Astana, Saxo Bank, Liquigas, Europcar, Lampre, Veranda's Willems, Euskaltel, Skil-Shimano, Cofidis, FdJ, Landbouwkrediet og til slutt Topsport Vlaanderen.

10.25: Kurt Asle Arvesen er nestemann ut:

- Hvilke arbeidsoppgaver har du fått?

- Jeg og Ben Swift skal forsøke å kontrollere brudd i starten, og så levere guttene godt inn til Kruisberg (rittets femte av 18 bakker, vår.anm.).

- Og så takker du for følget?

- Vi får se hvordan jeg føler meg og hvor mye krefter jeg må bruke i starten av rittet. Det blir nok vanskelig å være med helt inn mot slutten. Jeg er ikke på det nivået jeg skal være for å sitte med helt fremme. Det er andre på laget som har vist god form, og de fortjener å sitte der, sier Arvesen og avslutter:

- Vi har et godt lag, men vi har ikke den sterkeste rytteren - derfor må vi angripe underveis.

10.18:procyclings sykkelkonkurranse pågår som kjent hele sesongen. I forbindelse med Flandern rundt har vi utfordret flere idrettspersonligheter.

Les også: Vinner Mikko Flandern?

10.15: procycling.no-redaktør Jarle Fredagsvik er på plass i Belgia. Han har snakket med flere ryttere før start. Først ut: Edvald Boasson Hagen!

- Hvordan kjennes akillesen ut?

- Det føles bra nå. Forhåpentligvis takler foten brostein også. Jeg har ikke kjørt ritt siden Milan-Sanremo, så jeg må se litt an hvordan formen er, sier Edvald til procycling.no.

10.08: Eddy Merckx er på plass. Sykkel-legenden har vunnet Flandern rundt to ganger (1969 og 1975), og sitter i år i følgebilen til Tom Boonens Quick Step. Det er Wilfried Peeters som er ansvarlig sportsdirektør i det belgiske laget.

10.05: Det meldes om overskyet vær i Brugge. Sporza.be melder at regnet vil komme utover i rittet.

10.02: Edvald og Thor tok det rolig ut fra start. Nordmennene pratet sammen bak i feltet.

10.00: Velkommen til vår livedekning av Flandern rundt! Årets andre monumentklassiker er nå i gang!

Det er klart for Flandern rundt 2011.

Ett av årets absolutte høydepunkt for norske og utenlandske sykkelfans. procycling.no vil selvfølgelig følge hele rittet LIVE.

Det hele braker løs klokken 1000 i Brugge. Det skal sykles hele 256,3 kilometer før vinneren kan slippe jubelen løs Ninove cirka seks timer senere.

18 stigninger venter, underlaget er alt fra fin asfalt til vrien brostein.

Dette trenger du før Flandern rundt 2011:
Rittets hjemmeside (ekstern lenke).
Startliste (ekstern lenke).
Kart/Profil (ekstern lenke).
Tidsskjema (ekstern lenke).

Les også: Alt om Flandern rundt

Tre nordmenn stiller til start i manndomsprøven. Det er Thor Hushovd (Garmin-Cervèlo), Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen (begge Team Sky).

Fabian Cancellara (Leopard-Trek) er den store favoritten, men det er flere sterke outsidere. Les vår favorittanalyse her!

Feltet.dk har laget en flott oversikt over alle stigningene. Se hele listen her!

Været vil alltid være et spenningsmoment når man arrangerer sykkelritt i Belgia. Det kan bli litt variende vær søndag , men én ting er sikkert: Det blir ingen solskinnsdag!

Sjekk været hos yr.no her!

TV2 og Eurosport sender rittet LIVE fra 1230. Se forøvrig vår TV-guide!

Her finner du vårt diskusjonsforum!