RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT: Betty Ann Bjerkreim Nilsen vant Blodslitet
VANT: Betty Ann Bjerkreim Nilsen vant Blodslitet Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Bjerkreim Nilsen imponerte i Blodslitet

Suveren seier i sesongavslutningen.

Betty Ann Bjerkreim Nilsen tok kommandoen fra start i Blodslitet i orientering lørdag. Hun løp fra alle og sikret seg en suveren seier i sesongavslutningen.

VM-vinneren i stafett fra 2009 viste nok en gang at hun har mye inne. Hun fikk vist at både form og orienteringsteknikk holder mål mot de aller beste.

- Jeg orienterte selv hele veien. Det hadde jeg bestemt meg for allerede før start. Men på den andre runden fikk jeg en bom og var redd de andre hadde passert meg, sa hun etter innkomst.

Hun hadde ingen grunn til å frykte konkurrentene, selv om hun tapte litt tid på annenrunden.

- Da jeg fikk beskjed om at jeg ledet, selv etter den bommen jeg hadde, skjønte jeg at jeg hadde en «buffer». Det gjorde at jeg tok meg god tid til å orientere skikkelig i resten av løpet, la hun til.

Kraftkrevende
- Det var utrolig moro å vinne, men jeg må også få si at det var et tøft løp. Jeg var skikkelig sliten på slutten, fortalte hun.

Selvsagt er det lov å være sliten etter litt over to timers knallhard orientering i et regntungt terreng. Været og forholdene sugde virkelig krefter.

Anne Margrethe Hausken Nordberg tok annenplassen, men hun ble slått med nesten fem minutter. Det forteller hvor suverent Nilsen vant, og hvor mye hun imponerte. Arrangørklubben Fredrikstad fikk tredjeplassen ved Kamilla Olaussen.

Tre mann
I klassen for menn var det tre løpere som gjorde opp seg imellom ut på den knallharde sisterunden i lørdagens løp. VM-vinneren i stafett Gustav Bergman fra Sverige, NM-vinneren på langdistanse Carl Godager Kaas og NM-vinner i mellomdistanse Anders Nordberg kjempet det de maktet.

- Et fint løp, der jeg følte meg sterk hele veien. Artig å slå nordmennene på hjemmebanen deres, sa Bergman etter å ha sikret seieren.

- Jeg bommet litt på annenrunden, og det kostet litt å ta igjen de andre, men jeg fikk den nødvendige luken da jeg økte farten og tok en helt egen vei inn til den 10. posten på sisterunden, forklarte svensken.

Han vant klart med Kaas på annen- og Nordberg på tredjeplass.

Dermed var orienteringssesongen over for i år. Blodslitet var siste store konkurranse. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere