Bjørgen: - Det blir et tiårsjubileum

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Marit Bjørgen kan kopiere sin egen bragd fra 2003.

19.09.12 07:32

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Det er ti år siden verdens daværende beste kvinnelige langrennsløper, Bente Skari (Martinsen), valgte å legge skiene på hylla.

Det førte til at det var mange som lurte på hvem som skulle ta opp arven etter Norges langrennsdronning. Svaret fikk de fra en liten bygd sør for Støren i Sør-Trøndelag, med navn Rognes.

Marit Bjørgen var på den tiden en ung og fremadstormende utøver. Samme sesongen som Skari takket for seg tok Bjørgen tre verdenscupseiere i sprint og vant også sprintverdenscupen sammenlagt, foran Skari.

Bjørgen hadde likevel langt opp til Skari i den totale verdenscupen. Skari var helt suveren og fikk med seg hele 1392 verdenscuppoeng, mens Rognes-ekspressen, som endte på sjetteplass, kun klarte å samle inn 508 poeng. Året etter ble hun for øvrig nummer to sammenlagt i verdenscupen, mens hun tok steget ytterligere et skritt opp på pallen i 2004/2005-sesongen.

Tok VM-gull
Selv om Bjørgen ikke nådde helt opp på distanserennene i 2002/2003-sesongen gikk hun inn til sitt første individuelle VM-gull på sprinten i italienske Val Di Fiemme.

I 2013, ti år senere, har 32 år gamle Marit Bjørgen mulighet til å kopiere VM-bragden - i Val Di Fiemme.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Selv om Marit Bjørgen ble den store VM-dronningen i Holmenkollen har hun ikke lysten på flere VM-gull.

- Jeg er absolutt like sulten nå, som jeg var før VM i Holmenkollen. Et av mine hovedmål er VM i Val di Fiemme, sammen med Tour de Ski. Det er litt spesielt for det er ti år siden jeg tok mitt første VM-gull og det skjedde jo i Val di Fiemme, fortalte Bjørgen til pressen i sammenheng med visningen av den nye VM-kolleksjonen tirsdag.

- Det blir et lite tiårsjubileum. Jeg ser frem til det og det ryktes om at det kommer mye nordmenn nedover, kanskje vi får en liten smak av det som skjedde i Holmenkollen, forteller hun.

Motevisning
Marit Bjørgen, sammen med Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Eirik Brandsda, var tirsdag formiddag på plass for å vise frem den nye VM-kolleksjonen til Dale of Norway. I tillegg til litt posering på catwalken fortalte utøverne hvordan de så på den kommende VM-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Også Therese Johaug ser frem til den kommende VM-sesongen.

- Jeg føler at jeg har fått trent det jeg skal i sommer og holdt meg frisk og skadefri, forteller Johaug.

- Det er godt og kjenne den friske høstlufta og at det nærmer seg vinteren. Det er faktisk bare to måneder til vi begynner på Beitostølen, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.