Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen: - Føler ikke noe ansvar

Foto: Lise Åserud (NTB/Scanpix)
Hadde vært en ekstra trygghet å gå med Marit, sier Maiken Caspersen Falla.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): - Dette er det største jeg har opplevd, enkelt og greit, sa Maiken Caspersen Falla til Nettavisen etter at hun hadde sikret seg VM-bronsen på sprinten torsdag.

Søndag får hun mulighet til å sikre seg ytterligere en medalje når hun skal gå lagsprint for Norge.

På en pressekonferanse lørdag kom den ikke så alt for overaskende beskjeden om at verdensmester Marit Bjørgen ikke stiller til start på lagsprinten.

Dermed må Caspersen Falla stole på en av de andre lagvenninnene. Laget blir ikke tatt ut før etter lørdagens skiathlon, men det meste tyder på at det er Ingvild Flugstad Østberg, som skal gå sammen med bronsevinneren.

- Hadde vært rått med Marit
Men etter sprinten på torsdag innrømmet Falla at det hadde vært spesielt å få gå med Marit.

- Det hadde vært rått å gå med Marit, det er ikke noe tvil om det, men jeg vet at vi har et meget bra lag uansett. Men med Marit hadde det vært en ekstra trygghet, sier Falla.

Nettavisen spurte Marit Bjørgen på en pressekonferanse tidligere i uken om hun følte noe ansvar overfor lagvenninnene med tanke på lagsprinten. Det kunne hun fortelle at hun ikke gjorde.

- Nei, jeg gjør ikke det. Det er Egil som tar ut laget, og vi har mange gode sprintere, så vi får se, fortalte Bjørgen.

- Stiller sterkt også uten Marit
Caspersen Falla tror Norge uansett stiller sterkt, selv om Bjørgen ikke stiller fra start.

- Vi har et sterkt lag uansett, og jeg har veldig tro på at det skal gå bra. Alle de tre alternativene er kjempesterke, og de er alle revansjelystne på å gjøre det bra, sier Falla.

En som ikke kommer til å stå over lagsprinten er sølvvinner Petter Northug. Han stiller søndag fra start med Pål Golberg på laget.

Lørdag er det klart for skiathlon for både herrer og kvinner. Jentene skal først ut og starter klokken 12.45. Nettavisen følger rennet direkte.

Klokken 17 er det hoppernes tur til å prøve seg. Tom Hilde var best i kvalifiseringen fredag, og kanskje kan Norge ta det første individuelle VM-gullet i liten bakke, siden Bjørn Wirkolas seier i Midtstuen i 1966.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!