Bjørgen: - Folk er dritt lei

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Sesongen kan være over etter Lahti-fiaskoen.

09.03.09 13:10

Marit Bjørgens problemer ser ut til å være uten ende denne sesongen. VM i Liberec ble en stor skuffelse, og 28-åringen fra Rognes reiste hjem fra et internasjonalt mesterskap uten medalje for første gang siden VM-debuten i 2001.

Denne helga hadde hun håpet å reise kjerringa i Lahti, men i stedet ble det en ny nedtur. Bjørgen ble bare nummer 45 i lørdagens sprintprolog, slått med over 11 sekunder av prologvinner Pirjo Muranen.

Da bestemte hun seg for ikke å gå søndagens 10 km fri.

- Vil ikke utelukke noe
Nå kan også verdenscupen på hjemmebane i Granåsen denne uka ryke.

- Ut fra det vi snakket om i går, ligger det i hvert fall tynt an med tanke på torsdagens sprint. Tremila lørdag har vi ikke tatt stilling til. Vi ser det an på trening utover uka, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen mandag morgen.

Etter Granåsen-helga, gjenstår kun verdenscupavslutningen i Sverige med fire renn på fire dager. Det er heller ikke sikkert at Bjørgen stiller der.

- Det vil jeg ikke si noe om nå. Jeg vil ikke utelukke noe, sier Kristiansen.

- Skriv heller om Marthe
Han bekrefter at nedturen i Lahti har gjort vondt verre for Bjørgen.

- I helga fungerte ingen ting. Formen var ganske vesentlig mye dårligere enn i VM, og ifølge legen skyldes det ikke sykdom. Det gjør ikke ting bedre, erkjenner Kristiansen.

En skuffet Marit Bjørgen ønsker ikke å bli intervjuet mandag.

- Jeg er dritt lei av å snakke med journalister, og folk er dritt lei av å lese om meg. Det blir bare negativt. Skriv heller om den fantastiske prestasjonen Marthe Kristoffersen gjorde i helga, skriver hun i en sms til Nettavisen.

- Skal tilbake
Mer snakk om å legge opp etter sesongen er det imidlertid ikke.

- Jeg skal tilbake, lover Bjørgen – som etter å ha sådd tvil om videre satsing underveis i VM i Liberec ettertrykkelig fastslo at hun satser mot OL i Vancouver neste år.

Før den tid blir det en grundig jakt på årsakene til årets nedtur, men den prosessen vil ikke landslagstrener Egil Kristiansen forskuttere.

- Jeg har selvfølgelig noen tanker, men det tar jeg selvfølgelig direkte med Marit, ikke via media. Men vi venter med evalueringen til sesongen er over. Det er jo ikke så lenge til, poengterer Kristiansen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.