*Nettavisen* Sport.

Bjørgen: - Jeg trente feil i tre år

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kjørte kroppen helt ned i kjelleren.

Marit Bjørgens karriere tok skikkelig av etter at hun endret treningsopplegget i 2009. Det burde skjedd tre år tidligere, mener langrennsesset selv.

I et intervju med Adresseavisen forteller Bjørgen at hun burde ha gjort en endring allerede etter Torino-OL i 2006. Hennes svært tøffe opplegg med såkalt bolktrening ble en for tøff påkjenning i årene etter vinterlekene.

– Jeg kjørte på helt til Liberec (VM 2009). Kroppen ble sendt ned i kjelleren, og jeg var ikke i stand til å hente meg inn igjen. Jeg skulle ha endret ting tidligere, men var nok ikke klar for det. Jeg måtte komme til et punkt selv for å forstå det, sier Bjørgen.

Det punktet kom nettopp under VM i Liberec. Da hadde skidronningen trent feil i tre hele sesonger, mener hun i ettertid. Tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal er enig.

– I etterpåklokskapens lys burde hun ha roet ned mer etter 2006-sesongen. Når en utøver først har nådd et nivå er det langt enklere å holde seg der enn å komme dit, sier Samdal til Adresseavisen.

Samtidig slår begge fast at den tøffe bolktreningen var viktig for at Bjørgen i det hele tatt slo igjennom som skiløper.

– Jeg tror det kunne tatt lengre tid å slå igjennom uten Svein Tores trening. Jeg angrer ikke på det jeg har gjort. Jeg lyktes med treningsfilosofien, men kom til et punkt der jeg kjørte hele kroppen ned, sier Bjørgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.