SOGNEFJELLET (Nettavisen): Det var etter sprinten i Val di Fiemme-VM i 2003 at Thomas Alsgaard bestemte seg for å gi seg som langrennsløper.

I en alder av 31 år, mente Norges store langrennsstjerne at tiden var inne.

Men savnet etter å gå fort på ski har vært tydelig, og i 2007 var Alsgaard tilbake i langrennssporet for å gå langdistanserenn.

Løpene ga mersmak. For 10 år etter at han først la opp, satser Thomas Alsgaard igjen for fullt. Comebacket har satt fart i spekulasjoner om at Alsgaard kan bli aktuell for femmila i Sotsji-OL.

Men, ifølge 41-åringen, er planen å holde seg til langløpene i Ski Classics.

Bjørgen utelukker ikke Alsgaard
En som likevel tror at Alsgaard kan komme til å få muligheten i OL er Norges skidronning Marit Bjørgen.

Sammen med resten av langrennslandslaget møter Bjørgen Nettavisen på Sognefjellet, hvor hun forbereder seg til enda en sesong.

Med tre OL-gull på CV-en, bør 33-åringen vite hva som kreves for å delta i mesterskapet.

- Ingenting overrasker meg med Thomas. Han går utrolig flott på ski, og hvis han får trent ordentlig på ski, så skal man aldri se bort ifra at han gjør det, sier Bjørgen til Nettavisen, på spørsmål om hun tror Alsgaard får gå femmila i OL.

- Jeg synes det er veldig ungt
Bjørgen mener Alsgaard avsluttet karrieren for tidlig.

- Det er imponerende det han gjør. Kanskje så slutten han litt for tidlig. Det er kanskje derfor han har den motivasjonen han har nå. Han sluttet vel da han var litt over 30 år, og det synes jeg er veldig ungt, sier Bjørgen.

Den norske langrennsstjernen er selv klar på at hennes egen karriere går mot slutten. 33-åringen tror heller ikke hun vil la seg friste av langløp, når hun gir seg i verdenscupen.

- Jeg håper på en måte at når jeg er ferdig, så er jeg ferdig. Da ser jeg heller for meg at jeg får en annen rolle i miljøet. Jeg synes det hadde vært spennende å følge unge løpere og være med de på veien opp. Jeg føler at jeg har opplevd så mye i langrennssporten at det å begynne å gå langdistanse det tror jeg ikke skjer. Man skal aldri si aldri i livet, men jeg tror ikke det vil skje, forklarer Bjørgen.

Vil ikke snakke om OL
- Glem tanken, jeg vet hvor du vil.

Det sa Thomas Alsgaard til Nettavisen i april, da han ble spurt om hva som skiller langløpene i Swix Ski Classics fra en femmil i Sotsji-OL.

- Jeg har ingen intensjoner om å være med i OL neste år. Det er overhodet ikke i mine planer. Valget mitt nå handler om at jeg vil være med å kjempe i toppen i de langløpene jeg skal delta i, og å gjøre det bra med laget mitt, sier den olympiske mesteren.

41-åringen sier han ikke har noen intensjoner om å være med i et OL, men det spørs om Alsgaard vil si nei om han blir spurt.