Bjørgen åpnet med maktdemonstrasjon

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Knuste Kalla med 41 sekunder.

20.11.10 14:02

Marit Bjørgen og Charlotte Kalla var favoritter før verdenscupåpningen i Gällivare. Selv om distansen ti kilometer fri er favoritten til den svenske jenta, ble det ingen duell mellom de to.

Bjørgen gikk isteden inn til en overlegen seier med tiden 23:48,4 og slo Kalla med utrolige 41 sekunder - en maktdemonstrasjon av den norske langrennsdronningen.

Jakter Dæhli-rekord
Dermed tok Bjørgen sin sjette strake verdenscupseier og sikret sesongens første poeng.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette var nok et av de beste skøyteløpene jeg har gått. Det er deilig å få en så bra start på sesongen. Jeg er veldig glad nå, sa Bjørgen til en FIS-reporter etter det suverene åpningsrennet.

Seieren var den 38. i verdenscupkarrieren og Bjørgen nærmer seg nå Bjørn Dæhlies rekord, som teller 46 individuelle førsteplasser. Med sju seier til Bjørgen i verdenscupen i fjor er det ikke umulig at Dæhli må trappe ned fra den øverste pallplassen allerede denne sesongen.

- Visste at det ville bli bra
Kalla ble nummer to og var neppe fornøyd med å ha blitt utklasset av Bjørgen på hjemmebane.

- Jeg visste at Kalla var sterk og var nervøs før rennet, men jeg kjente at formen var bra og visste at det ville bli et bra løp for meg, forteller Bjørgen.

Plassen bak Kalla var det italienske Arianna Follis som sikret seg, ytterligere ti sekunder bak det svenske håpet. Justyna Kowalczyk var favoritt til å kapre den nederste pallplassen, men den polske utøveren sviktet i langrennsløypa og endte på sjuendeplassen, bak tre norske jenter.

Kjempestart for de norske jentene
Og det norske laget imponerte enormt i sesongåpningen. Av sju nordmenn endte seks blant de elleve beste.

Kristin Størmer Steira var kun få sekunder unna pallplass og gikk inn til fjerde beste tid. Marthe Kristoffersen gikk fantastisk og sikret femteplassen, sju tideler dårligere enn Størmer Steira. Sjetteplassen tok Vibeke Skofterud, mens Therese Johaug gikk inn til en niendeplass og med det nådde målet om å havne blant de ti beste. Astrid Urenholdt Jacobsen ble nummer elleve, mens Ingvild Flugstad Østberg ble dårligste norske på 35. plass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Langrenn

Mest lest på Sport

Annonsebilag