Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen dropper generalprøven

- Det blir bare stress, sier Norges potensielle OL-dronning.

Marit Bjørgen har gått åtte renn i verdenscupen denne sesongen. To ganger har hun vunnet, tre ganger har hun vært nummer to – og aldri har hun vært dårligere enn nummer ni.

Nå føler ikke 29-åringen fra Rognes behov for å gå flere verdenscuprenn før OL-åpningen i Vancouver 15. februar.

Kommende helg prioriterer hun NM i Stokke foran verdenscup i Rybinsk. Og heller ikke i OL-generalprøven i Canmore 5. og 6. februar blir Bjørgen å finne på startlista.

- Det blir bare stress og mye unødvendig reising. Jeg prioriterer heller å fullføre et bra høydeopplegg i Sun Valley før OL, sier Bjørgen til Nettavisen.

- Veldig sterk
Søndag ettermiddag var hun rimelig misfornøyd med seg selv, etter å ha rotet det til i semifinalen i sprinten i Otepää. Bjørgen så ut til å være pigg nok til å vinne, men de taktiske manøvrene sto ikke i stil med kreftene.

- Jeg ble klemt inne på oppløpet, og var irritert på meg selv fordi dette var noe vi på forhånd hadde snakket om at jeg måtte unngå, forklarer hun.

Men nedturen var ikke nok til å ødelegge den gode følelsen fra lørdagens meget gode klassiske 10-kilometer, der Marit Bjørgen så vidt be slått av Justyna Kowlczyk.

- Jeg føler meg veldig sterk. Formen er bra, bekrefter Bjørgen, som tar sikte på å gå alle de tre individuelle distansene i NM til uka.

Skal noen han sjanse til å slå henne der, bør de ha hatt en god formutvikling siden Tour de Ski.

Kan gå alle distanser
Så bra føler Bjørgen seg at hun nå åpner for å gå alle seks distanser i OL.

- Slik formen er nå, blir det ikke aktuelt å utelukke distanser på forhånd. Jeg føler jeg har potensial til å gjøre det bra på alle distanser. Så får vi heller ta det etter hvert.

- Betyr det at sprinten er tilbake i OL-planen?

- Den er i hvert fall ikke utelukket, sier Marit Bjørgen – som altså vant den klassiske sprinten i Rogla før jul.

Åpningsdistansen i OL er 10 km fristil. Neste distanse er nettopp klassisk sprint.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken