Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen: - En kjempeopptur

Marit Bjørgen var storfornøyd med 3. plassen i Bormio.

BORMIO/OSLO (Nettavisen): Virpi Kuitunen vant lørdagens fellesstart, mens JUstyna Kowalczyk - som hadde ledet store deler av løpet - ble nummer to. Marit Bjørgen hadde en god mulighet til å ta igjen begge to, men fikk det for tungt i stakingen mot slutten.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde voldsomt gode ski oppover, og det var uansett en kjempeopptur fra i går, sier Bjørgen til Nettavisen.

Opptur også søndag?
Allerede under oppvarmingen begynte hun å ane at det gikk mot en god dag. Nå håper hun det går like bra søndag, da det handler om 200 verdenscuppoeng til vinneren av jaktstarten.

Bjørgen går ut som nummer fire, cirka halvminuttet bak Virpi Kuitunen i tet.

- Hvis jeg har en like god dag, kan det bli veldig bra. Jeg prøver å ikke tenke på plassering, men konsentrerer meg om å gå godt på ski, sier Bjørgen.

Lørdagens fellesstart i Bormio ble ingen ny opptur for Norges beste skiløper på kvinnesiden denne sesongen, Astrid Jacobsen. Det gikk for trått, og Jacobsen klarte ikke å følge da Justyna Kowalczyk stakk på annenrunden.

Tungt for Jacobsen
Kuitunen, som leder verdenscupen sammenlagt før de avsluttende rennene i Bormio, går dermed ut først på søndagens ti kilometer skøyting.

Og selv om Jacobsen presumptivt er bedre enn sin finske motstander, skal det et mirakel til om Jacobsen klarer å hente inn de 169 poengene hun er bak i verdenscupen. Til det er avstanden fram for stor.

Jacobsen endte til slutt på en 13. plass, 1.15 bak.

stakingen, men jeg er veldig godt fornøyd med 3. plass, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

Landslagstrener Egil Kristiansen var godt fornøyd med dagen i Bormio.

Steira nest best
- For Astrid sin del så var det ett av de bedre høyderennene hun har gått. Vi hadde for så vidt regnet med at verdenscupen var avgjort, oppsummerte han.

Kristin Størmer Steira ble nest best av de norske på en 8. plass.

Det blir ikke delt ut poeng etter lørdagens renn, men vinneren søndag får 200 poeng.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus