Bjørgen har en ny drøm

Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

- Det er gjennomførbart, sier landslagstreneren.

25.09.13 15:14

KVITFJELL (Nettavisen): Under verdensmesterskapet på ski i Val di Fiemme for et halv år siden, ble Marit Bjørgen den soleklare VM-dronningen med fem medaljer. Fire av gangene sto hun helt øverst på pallen, og kun på 10-kilometer fri måtte hun se seg slått av Therese Johaug. Den eneste øvelsen hun ikke deltok i, var lagsprinten.

Det må kunne sies å være maks uttelling. Fire gull og ett sølv på totalt seks øvelser.

Den norske langrennsstjernen er imidlertid ikke helt fornøyd. Når vi nå går inn i en OL-sesong, har 33-åringen et ny drøm.

- Jeg vil gå alle seks øvelsene, sier hun til Nettavisen da vi møter henne på treningssamling på Kvitfjell, snaue fem måneder før det skal kjempes om det edleste av det edle i Sotsji.

- Programmet passer meg bra, men det blir spennende å se om jeg er god nok til å gå alle øvelsene - også sprinten og lagsprinten, utdyper hun.

- Det er gjennomførbart
Bjørgen er vant til å håve inn førsteplasser, og vet godt at det innebærer mer enn bare heder og ære.

- Selve konkurransen er ikke det tøffeste, men alt som foregår etterpå. Lykkes man, skal man dopingtestes, møte media, og på medaljeseremoni. Det er en tøff belastning.

Foto: Anders Bakkerud Larsen

Landslagstrener Egil Kristiansen tror ikke det er umulig at Bjørgen klarer det smått umulige.

- I OL-programmet er det flere dager mellom øvelsene enn det er i VM, og Marit er erfaren og vet akkurat hva som skal til for å restituere. Det er gjennomførbart, sier han til Nettavisen.

Han forsikrer samtidig at de ikke vil la Bjørgen gå for rubbel og bit hvis det kan gå utover gullsjansene.

- I utgangspunktet er vi åpne for at hun skal gå alt, men det er en vurdering vi må ta der. Det viktigste er at hun skal kjempe om gullet, og ser vi at det kan bikke over og at det kan gå utover neste renn, må man vurdere å ikke gå noen av distansene.

HTML EMBED

Like sulten på suksess
Lagvenninne Therese Johaug spår at Bjørgen igjen vil krones til dronningen av et mesterskap - uansett om hun går fire, fem eller seks øvelser.

- Marit har vært VM-dronning to ganger på rad, så jeg holder en knapp på at hun blir OL-dronning. Hun har et hode, en vilje og en kropp til å lykkes på absolutt alle distansene under OL, sier hun til Nettavisen.

3684845

Johaug tror ikke det faktum at Bjørgen allerede har et hus fullt av OL-medaljer, gjør henne mindre sulten på å lykkes i Sotsji.

- Jeg ser det på henne på trening. Hun er veldig inspirert, og vil hele tiden lære av oss yngre.

Bjørgen bekrefter at det i alle fall ikke skal stå på motivasjonen.

- Jeg er like sulten, svarer hun kontant og sikkert på spørsmålet om et OL-gull vil smake like godt nå, som det gjorde da hun tok sitt første (og andre og tredje) i Vacouver i 2010.

Faktisk kan 33-åringen se for seg å satse mot enda et OL.

- Dette kan bli mitt siste, men jeg kommer til å fortsette så lenge jeg har motivasjon til å gjøre jobben som må til for å ta medaljer.

I det som kan bli hennes siste OL, er målet som vanlig nøkternt, selv om drømmer er stor.

- Jeg drømmer om å gå seks av seks øvelser, men målet er én gullmedalje. 10-kilometer klassisk er en god distanse for meg, men jeg vil kanskje helst lykkes på 30-kilometer fri, avslutter den regjerende OL- og VM-dronningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.