En drøy måned før VM-sesongen starter, har Justyna Kowalczyk startet ordkrigen mot Marit Bjørgen. VG gjengir tirsdag deler av et intervju med den polske storavisen Gazeta Wyborcza, der Kowalczyk nok en gang går til angrep på Bjørgens bruk av astmamedisin.

- Jeg forbereder meg i løypene og ikke på apoteket, sier Kowalczyk, som også bruker Marit Bjørgens Tour de Ski-fravær til å mistenkeliggjøre den norske langrennsdronningen.

- Jeg har snakket lenge med treneren min og vi er mest redd dem som forsvinner en måned midt i sesongen og så kommer tilbake mye sterkere, sier Kowalczyk.

Les også: Nye beskyldninger mot Bjørgen

- Alt på det tørre
I dette eksklusive intervjuet med Nettavisen svarer Marit Bjørgen (30) på utspillet. Men Rognes-jenta har ingen planer om å bli med på noen ordkrig før sesongstart.

- Det Kowalczyk sier, får stå for hennes regning. Jeg vet at jeg har alt mitt på det tørre og ingenting å skjule. Det er bare å spørre Hans Petter Stokke (landslagslege, red.anm.), sier Bjørgen.

- Hva synes du om at hun bruker Tour de Ski for å mistenkeliggjøre deg?

- Det får også stå for hennes regning. Jeg erfarte i noen år at belastningen i Tour de Ski ble for stor. Derfor sto jeg over forrige vinter, og resultatene i OL viste at det var fornuftig. Jeg gjør det samme også denne sesongen, for å være i best mulig form under VM på hjemmebane. Neste sesong, derimot, har jeg lyst til å vinne Tour de Ski, sier Bjørgen.

- Lar meg ikke påvirke
- Hvordan påvirker det deg at Kowalczyk kommer med slike utspill?

- Jeg lar meg ikke påvirke. Jeg vet som sagt jeg har alt mitt på det tørre, og har lagt denne saken bak meg for lenge siden, fastslår Marit Bjørgen overfor Nettavisen.

Hun får også full støtte av Inggard Lereim, som er nestleder i den medisinske komiteen i FIS.

Lereim: - Trist
- Bruk av astmamedisin gjør at en utøvers tilstand endrer seg fra syk til normalt frisk. Påstandene om at Bjørgen har en fordel av dette er totalt grunnløse, sier Lereim til Nettavisen.

- Det er trist at Justyna Kowalczyk prøver å sverte konkurrenter på den måten. Det vil bare slå tilbake på henne selv, spesielt med den historien hun har og det som skjedde med lagvenninnen i fjor, sier den anerkjente dopingjegeren.

Les hele intervjuet med Inggard Lereim her

PS. Torsdag drar Marit Bjørgen og resten av landslagsjentene på høydesamling i Val Senales.

- Jeg har fått gjort den treningen jeg skulle og er klar for høyden, sier Bjørgen til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!