Bjørgen hedres i Holmenkollen

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Marit Bjørgen tildeles den høyeste utmerkelsen i norsk skisport.

13.03.10 10:13

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Lørdag går Marit Bjørgen (29) for sin andre tremilsseier i Holmenkollen. Uansett hvordan det går, vanker det heder etter målpassering.

Da mottar nemlig Rognes-jenta den høyeste utmerkelsen i norsk skisport, Holmenkollmedaljen.

Utmerkelsen deles ut av Foreningen til Ski-idrettens Fremme (Skiforeningen), og i juryens begrunnelse står det følgende:

«Marit Bjørgen tildeles medaljen for sine topprestasjoner over tid, og sin evne til å kjempe seg tilbake til toppen etter formsvikt. Bjørgen kan blant annet vise til seier på 30 km i Holmenkollen i 2005, gull på sprinten i VM 2003, med gull, sølv og bronse i VM 2005, med seier i world cupen sammenlagt i 2005 og sølv i olympiske leker i Torino i 2006. Så fulgte noen tunge sesonger, før hun nå er tilbake som den desidert beste kvinnelige langrennsløper i 2010 med 3 gull, 1 sølv og 1 bronse fra de olympiske leker i Vancouver og en rekke seire i World Cup.»

Kombinertløperen Viktor Thorn var den første som ble tildelt Holmenkollmedaljen, så langt tilbake som i 1895.

Marit Bjørgen er nummer 156 i rekken av personer som blir hedret.

Sist medaljen ble delt ut, var i 2007. Da gikk den til gjengjeld til hele fem personer: Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset, Simon Ammann, dronning Sonja og kong Harald.

Se listen over samtlige vinnere her (ekstern lenke)

Les alt om Prøve-VM!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.