Bjørgen hadde ingen stor dag på fristilsprinten i Nove Mesto torsdag, som var identisk med femte etappe i Tour de Ski.

Til slutt måtte hun ta til takke med fjerdeplass i B-finalen, det vil si 10.-plass på etappen. Dermed tapte hun nye sekunder til den finske lederduoen Virpi Kuitunen og Aino Kaisa Saarinen i Tour-sammendraget.

LES OGSÅ: Etappeseier for Northug

Fordel Saarinen
Italienske Arianna Follis vant sitt andre sprintrenn i årets Tour de Ski, og kapret dermed 60 bonussekunder. Det betyr at hun fortsatt er med i sammendraget.

Den store favoritten heter likevel Aino Kaisa Saarinen, som også var den største forhåndsfavoritten. Hun ble nummer tre på torsdagens etappe, og overtok dermed sammenlagtledelsen. Virpi Kuitunen ble nummer åtte og ligger på andreplass.

Saarinen har13,8 sekunder til gode på Kuitunen og 37 sekunder på Bjørgen.

- Fortsatt med i kampen
- Jeg er fortsatt med i kampen, synes jeg. Det spørs hvor mye de har før bakken søndag, det gjelder å gå et godt løp lørdag, sier Marit Bjørgen til NRK på spørsmål om egne muligheter i sammendraget med to gjenstående etapper.

Lørdag er det 10 km klassisk fellesstart i Val di Fiemme. Der kommer trolig Kuitunen og Saarinen til å kjøre lagtempo fra start. Spørsmålet er om Bjørgen tør å bli med på galskapen - med risikoen det innebærer for å gå på en smell.

Samtidig har Bjørgen kanskje ikke så mye å tape. Rognes-jenta samler ikke på tredjeplasser. Og skal hun vinne Tour de Ski, har hun ikke råd til å gi finnene flere sekunder å gå på før den avsluttende klatreetappen.

Ny tjeneste: Så lett lager du en hjemmeside til klubben din

Junior-Marthe god igjen
Juniorjenta Marthe Kristoffersen ble nest beste norske jente på 12.-plass på den femte Tour-etappen. Hun er likevel svakest av de fem norske jentene på 25.-plass sammenlagt.

Og mens de norske herreløperne gjør det sterkt som lag, har det vært tynt bak Bjørgen på kvinnesiden i årets Tour de Ski.

Therese Johaug er Norges nest beste sammenlagt, men ikke bedre enn nummer 13.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).