*Nettavisen* Sport.

Bjørgen kan bli tidenes NM-dronning

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Med seier under torsdagens 10 kilometer klassisk blir Marit Bjørgen (33) Norges mestvinnende NM-løper i skihistorien.

15.01.14 17:52

I likhet med Bente Skari og Oddvar Brå står hun med 16 seirer foran torsdagens NM-løp på Birkebeineren skistadion i Lillehammer.

– Oj. Det har jeg ikke tenkt på. Det kom litt brått på.

– Men det kan skje?

– Ja. Klart det. Om det skulle skje ville det ha vært veldig all right, sa Bjørgen da hun snakket med NTB onsdag.

Da var det en god stund siden hun hadde møtte den norske pressen. Sist gang var 1. nyttårsdag. Da måtte hun reise hjem fra Tour de Ski etter intense magesmerter før den 4. etappen i sveitsiske Lenzerheide.

– Det var jævlig der og da, men allerede da jeg kom hjem til Norge hadde jeg startet å tenke på OL. Etter det har jeg vært veldig fornøyd.

Trent bra
Årets Tour de Ski er et glemt kapittel.

– Jeg reiste hjem fra Touren og fikk noen rolige dager hjemme. Det ble fire dager uten trening før jeg dro opp til Nordseter. Nå har jeg trent bra i én og en halv uke og er sugen på en medalje torsdag. Det skal bli spennende å gå mot løperne som presterte så bra i Tour de Ski.

– Hva blir viktigst med løpet?

– Det blir viktig å få gode svar etter en god treningsperiode. Et godt løp vil være bra med tanke på OL. Men selv om treningen har vært bra har jeg ikke det overskuddet som jeg hadde hatt om jeg hadde ladet opp spesielt til denne konkurransen. Jeg håper å kunne kjempe om pallen, sa Bjørgen.

Kun ett løp
Det blir bare ett løp i NM for 33-åringen denne gang. Det er hun litt lei seg for, men OL er og blir det viktigste også for løperen som er opptatt av å blidgjøre de aller fleste.

Sammen med Therese Johaug reiser Bjørgen til høyden i italienske Seiser Alm allerede lørdag morgen.

– Jeg skulle gjerne ha bidratt mer ved å gå flere NM-løp. Det er viktig for mange parter og bidrar også til rekrutteringen. Det er litt kjedelig, men OL er det største, og da blir det slik i år.

– Og du har uansett kanskje ikke gått din siste NM-distanse?

– Nei, det blir nok flere av dem.

Men aller først gjenstår det å se om Bjørgen tar sin 17. tittel torsdag. Hun er blant de desiderte favorittene, kanskje den største av dem alle. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.