Gå til sidens hovedinnhold

- Bjørgen kan miste gullmedaljen

Gerhard Heiberg i Den internasjonale olympiske komité advarer.

Ludo bruker Marit Bjørgen i en reklame som går nå mens de olympiske lekene pågår i Sotsji i Russland. Det er ikke tillatt under reglementet til Den internasjonale olympiske komité (IOK).

IOK har strenge regler på dette området og tillater kun reklamekampanjer for offisielle OL-sponsorer.

Ifølge TV 2 Sporten kan Marit Bjørgen miste sin gullmedalje dersom ikke reklamekampanjen stanses.

- I ytterste konsekvens kan utøveren miste sin medalje. Jeg sier ikke at vi er der nå. Men jeg appeller til Ludo om å ta det med ro og tenke på konsekvensene, sier Heiberg til TV 2 Sporten.

Ludo reklamerer for en type skioppheng og det er i denne forbindelse Marit Bjørgen brukes på www.ludostore.no. Dette produktet promoteres også på Facebook-siden til Idar Vollvik, sammen med et bilde av Bjørgen.

- Hun bør vite hvem som bruker henne til hva, sier Heiberg.

Bjørgen gikk til topps under 15 kilometer skiathlon lørdag, da hun vant foran Charlotte Kalla fra Sverige og Heidi Weng og Therese Johaug fra Norge.

Nettavisen har foreløpig ikke lyktes med å få tak i Idar Vollvik i Ludo.

Skiforbundet har allerede reagert kraftig på Ludos bruk av Marit Bjørgen i reklamesammenheng.

- Jeg blir rett og slett forbannet når jeg ser slik som dette. Og det kommer til å få konsekvenser for dem som misbruker utøverne våre. Denne saken er nå gitt videre til vår advokat, sier kommersiell leder i Skiforbundet, Bernt Halvard Olderskog, til NRK.

Overfor NRK bedyrer Vollvik sin uskyld.

- Det bildet har ligget på siden vår i to år. Vi har 30.000 produkter, og jeg har ikke oversikt over alle annonser. Jeg visste heller ikke at det ikke er lov å bruke reklamen. Dette er en avtale som fabrikken har med Bjørgen, sier Vollvik til NRK.

Så vidt Nettavisen ser, er reklamen nå fjernet fra sidene til Ludo Store.

Kommentarer til denne saken