Bjørgen knust av svenske

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skidronningen nådde ikke opp i Tour de Ski-sprinten.

09.07.14 14:26

Marit Bjørgen har vunnet det meste man kan vinne på langrennsski, men i Tour de Ski har hun aldri stått øverst på pallen til slutt.

Denne sesongen er imidlertid sjansene større enn noensinne, siden den polske toureksperten Justyna Kowalczyk ikke stiller.

Lørdag gikk Bjørgen komfortabelt til topps i prologen av Tour de Sprint og søndag beholdt hun tetposisjonen i touren sammenlagt.

Den norske jenta tok seg greit til finale på sprinten, men der måtte hun se seg kraftig slått.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd, men det gikk litt dårlig i finalen. Jeg fikk en dårlig start og havnet bakerst. Da ble det en luke til de foran, sier Bjørgen til NRK.

- Det var greit gjennomført, men litt krøll i finalen. De handlet om å kapre en tredjeplass, men det var trått å gå, sier skidronningen.

Svensk seier
I tillegg til Bjørgen, gikk Ingvild Flugstad Østberg, Hanna Erikson, Lucia Anger, Denise Herrmann og Nicole Fessel finaleløpet i tyske Oberhof.

Marit Bjørgen måtte ta til takke med en femteplass i finalen. Den ble vunnet av svenske Hanna Erikson.

Denise Herrmann fra Tyskland tok andreplassen, mens Ingvild Flugstad Østberg tok en gledelig tredjeplass, etter å ha levert solid hele dagen.

- Det handlet ikke om å slå Marit, men det er gøy å bli beste norske. Jeg har hatt en god start på sesongen, så dette lover godt, sier Østberg til NRK.

Dette betyr at Bjørgen beholder ledelsen i sammendraget totalt. Hermmann følger nå på andre, mens Østberg er nummer tre i sammendraget.

Bjørgen har allerede et forsprang på 35 sekunder til Therese Johaug, som regnes som en av de argeste konkurrentene.

- 35 sekunder er godt å ha, det. Men det er mye igjen, vi har bare gått to etapper. Jeg får ta vare på det jeg får, sier Bjørgen til NRK.

Johaug ut i semi
Svenske Erikson, som altså gikk til topps, kunne juble for sin første seniorseier i karrieren.

- Dette føles veldig bra. Planen var å ta det rolig fra start og så gi alt mot slutten, sier den svenske jenta i seiersintervjuet.

Therese Johaug, som ikke har sprint som sin sterkeste disiplin, tok seg heldig videre til semifinale søndag, men der måtte hun takke av.

Astrid Jacobsen røk ut i kvartfinalen, mens Heidi Weng, Vibeke Skifterud og Kristin Størmer Steira alle røk ut i kvalifiseringen.

Det var for øvrig Flugstad Østberg som var raskest av alle i prologen. Både gjøvikjenta og Bjørgen vant også sine respektive kvartfinaleheat søndag.

Tour de Ski sammenlagt:
1. M. Bjørgen (NOR), 9.08.7
2. D. Herrmann (GER), +18,7
3. I. Østberg (NOR), +25,8
4. A. Jacobsen (NOR), +28,2
5. A. Kyllönen (FIN), +29.0
6. S. Jaskowiec (POL), +34,3
7. T. Johaug (NOR), +35,3
8. N. Fessel (GER), +41,3
9. L. Anger (GER), +43,3
10. A. Cebasek (SLO), +43,6
-----------
25. H. Weng (NOR), +1.01.2
38. V. Skofterud (NOR), +1.10.6
42. K. Steira (NOR), +1.13.9

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.