Bjørgen lar seg ikke lure

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

- Jeg må holde dette nivået, fastslår hun.

22.01.10 15:42

STOKKE (Nettavisen): Seiersmargin på ett minutt og elleve sekunder på torsdagens 10-kilometer. Suveren fra prologen til toppen av seierspallen i fredagens sprint.

NM på ski er blitt Marit Bjørgen mot røkla. Og Bjørgen vinner på knockout.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg kjente overraskende lite til gårsdagens løp, og følte jeg kunne gi på hele veien. Dette gir selvtillit, sier Bjørgen etter fredagens sprint.

Samtidig lar hun seg ikke falle for fristelsen til å sammenligne seg med konkurrentene. Bjørgen sammenligner seg med seg selv.

Og konklusjonen er nokså nøktern.

- Jeg tror de to løpene jeg har gjort i NM har vært på et høyt nivå. Men jeg må nok holde minst dette nivået hvis jeg skal ha sjanse til å ta medalje i OL, sier Bjørgen til Nettavisen.

Holder seg unna kjelleren
OL innledes med 10 km fri 15. februar. Før den tid gjenstår én konkurranse, nemlig lørdagens 15 km fellesstart med skibytte i NM.

Deretter reiser Bjørgen på høydesamling i Sun Valley.

Les også: Bjørgen dropper OL-generalprøven

- Det skal bli godt å komme seg til høyden. Jeg tror det er det som skal til for at jeg kan heve meg enda et hakk før OL.

- Tror du lørdagens renn blir en ny utklassing?

- Jeg tror det er viktig å ikke gå helt ned i kjelleren nå. Så jeg kommer nok til å gå ut ganske rolig og se det litt an, sier Bjørgen – som selvfølgelig er storfavoritt til å ta sitt tredje NM-gull på tre dager og sitt niende totalt.

OL-laget
Ingri Aunet Tyldum knep sølvet på fredagens sprint, og ga seg selv kanskje en ørliten sjanse til å komme til OL.

Juniorjenta Maiken Caspersen Falla tok bronse, og i realiteten ligger nok hun et hestehode foran Tyldum. Det gjør også Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som stadig gjør framskritt, og ble nummer fire.

Det norske sprintlaget i OL blir dermed bestående av Marit Bjørgen, Celine Brun-Lie (som allerede er utatt), Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla. Reserve blir etter alt å dømme Marthe Kristoffersen, som ble nummer fem i NM.

Se komplette resultater fra NM-sprinten for kvinner (ekstern lenke)

PS! I russiske Rybinsk har det blitt avholdt verdenscuprenn i sprint i dag. I kvinneklassen vant slovenske Vesna Fabjan foran Magda Genuin (Italia) og Justyna Kowalczyk (Polen).

Se resultatene fra Rybinsk her (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.