Bjørgen med knallspurt

- Dette er over all forventning, sier trener Svein Tore Samdal om Marit Bjørgens andreplass i lørdagens verdenscuprenn i Nove Mesto. Nå har skiesset et luksusproblem før VM.

15.01.05 13:58

Det var bare såvidt hjemmefavoritten Katerina Neumannova klarte å holde unna for Marit Bjørgen i lørdagens 10km skøyting i Nove Mesto. Bjørgen gikk til slutt inn til en andreplass, knappe syv sekunder bak Neumannova. Med dagens andreplass øker trønderjenta ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Sterk laginnsats
Det var ikke bare Bjørgen som imponerte i lørdagens renn. Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk inn til en fin femteplass og bekreftet at VM-formen er inne. Kristin Størmer Steiro havnet på en åttendeplass. En aldri så liten overraskelse var det nok at Kine Beate Bjørnaas gikk inn til en 11.plass.

- Vi er veldig godt fornøyd med laginnsatsen. Spesielt artig var dette for Kine, som perset når det gjelder plassering i verdenscupsammenheng, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

Fire norske jenter blant de 11 beste lover godt foran VM i Obersdorf i februar. Kristin M. Stemland og Anita Olsen Katnosa endte på henholdsvis 24. og 25. plass.

- Dette viser bare at den tunge treningen vi la ned i juleferien viser resultater, sier han.

Luksusproblem foran VM
Dagens prestasjon byr på et dillemma for Bjørgen. Til nå har Bjørgen i samråd med trener Svein Tore Samdal funnet ut at det blir for mye for henne å gå alle distansene i VM.

Men andreplassen i dag viser at hun er god for medalje, og kanskje gull, på åpningsdistansen i VM.

- Hvis jeg er blitt så god at jeg har vinnersjanser der også, vet jeg ikke hva jeg gjør, sa Bjørgen til Aftenposten lørdag.

- Hun er i god form og offensiv, og har selvsagt lyst til å gå. Men det er ikke hun som tar ut laget, ler Svein Tore Samdal, og understreker at Bjørgens skøyteform fortsatt er litt for ustabil til at de vil gamble i VM.

Hvor mange distanser trønderjenta skal gå, er foreløpig ikke avgjort.

- Åpningsdistansen sammen med tremila er Marits svakeste distanse. Vi får avvente litt og se, sier Samdal.

Både Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen står over neste helgs verdenscuprenn.

- Nå skal de kjøre på med en hard treningsperiode igjen for å være best mulig forberedt til VM. Vi kommer til å nedprioritere verdenscupen nå framover, og neste prøvelse blir NM, avslutter Svein Tore Samdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.