*Nettavisen* Sport.

Bjørgen og Johaug avslører: - Kalla bodde hos oss

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

De norske skistjernene inviterte deres svenske rival til Oslo.

06.09.12 12:08

I august reiste Charlotte Kalla over riksgrensen til Norge for å trene og bo sammen med den norske superduoen Marit Bjørgen og Therese Johaug.

- Jeg vil jo bare at Charlotte skal lykkes, sier Bjørgen til svenske Expressen.

Hele det norske skilandslaget er nå på høydesamling i Italia, men dagene før avreise fikk Bjørgen besøk hjemme i leiligheten i Oslo.

- Jeg ser ingen feil i det
- Ja, Charlotte bodde hos meg noen dager. Vi har vel lykkes å holde det hemmelig til nå, forteller den norske VM-dronningen.

Den svenske langrennsstjernen trente til sammen ti økter med Bjørgen, Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

- Både Charlotte og jeg har god nytte av å dele erfaringer, sier Bjørgen og legger til at hun ikke synes det er feil at de trener sammen, selv om de er konkurrenter.

- Jeg ser ingen feil i det. Charlotte er en god venn og en fantastisk jente. Jeg vil bare at hun skal lykkes, fortsetter hun.

- Hun savner konkurranse
Therese Johaug forteller at Charlotte Kalla savner god nok matching i Sverige.

- Vi pratet jo en hel del med Charlotte da hun var hos oss. Hun savner å ha litt flere jenter som kan gi henne god nok konkurranse på trening hjemme i Sverige, sier Johaug til expressen.se.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Haugen (Nettavisen)

Jenta fra Dalsbygda tror at matchingen Kalla får av de norske stjernene er det som skal til for at hun skal ta det siste steget opp.

- Det kan være det. Det er jo slik matching som gjør oss enda bedre. At man klarer å få hverandre til å bryte nye grenser, fortsetter Johaug.

Fra samlingen i Italia kom Marit Bjørgen og Therese Johaug med et lite stikk til sin svenske konkurrent. De norske langrennsjentene skrev et brev til Kalla der de ba henne jobbe med spurtene før sesongstarten.

- Tren på hurtigheten innen sesongstarten - vi har mange å velge mellom på siste etappe... hehe, skrev de norske skistjernene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.