*Nettavisen* Sport.

Bjørgen regnet seg til seier

Foto: (AFP/Scanpix)

Marit Bjørgen sikret sammenlagtseieren i verdenscupen med en fjerdeplass i nattens jaktstart. Underveis fikk trønderjenta bruk for mattekunskapene.

19.03.06 16:25

Marit Bjørgen ble nummer fire på den avsluttende jaktstarten i Sapporo natt til søndag norsk tid. Det holdt til sammenlagtseier i verdenscupen - til tross for at Bjørgens argeste konkurrent, kanadiske Beckie Scott, gikk helt til topps i Japan.

Kalkurlerte
Etter sesongens 24 verdenscuprenn var den norske jenta bare 16 poeng foran Scott. Hadde Bjørgen blitt dårligere enn nummer sju i natt, ville krystallkulen havnet i Canada.

- Det var veldig spennende. Det gikk bra på den klassiske delen, men det var ikke føre for meg. Jeg måtte bare slippe Kristin (Størmer Steira) og Beckie (Scott) av gårde, og satse på å redde verdenscupseieren. Jeg var ikke trygg, og gikk og regnet på plasseringer på sisterunden. Jeg lå som nummer fem, og tenkte «OK, jeg får prøve å ta Neumannova». Det klarte jeg, så da ble det fjerdeplass, sier Bjørgen til NRK.

Betyr mye
Etter OL-nedturen og den tunge sesongavslutningen, smakte det ekstra deilig.

- Ja, dette betyr enormt mye for meg, sier hun.

Kristin Størmer Steira ble nummer to i den doble jaktstarten i Sapporo, 1,8 sekunder bak Scott. Tyske Evi Sachenbacher Stehle fulgte på tredjeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.