Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen rørt til tårer

- Nå håper jeg at jeg kan bli godtatt som en ordentlig skiløper, sa sprintdronningen Marit Bjørgen (24) med tårer i øynene etter verdenscupseieren lørdag.

Stortalentets mål for sesongen var å vinne sitt første «vanlige» verdenscuprenn. Lørdag kom gjennombruddet - etter en utrolig sekundstrid mot Kristian Smigun og Virpi Kuitunen.

- Jeg kikket opp mot resultattavla rett etter at jeg hadde kommet over målstreken. Der så jeg at jeg hadde vunnet. Dette er noe jeg har drømt om, en utrolig god følelse, sier en svært glad Marit Bjørgen til TV 2 Nettavisen.

Ser lyst på VM
Hun ser lyst på fremtiden og VM i februar.

- Jeg går for tre medaljer. I år har jeg trent 60-70 timer mer enn før, det har gitt meg muligheter til å gjøre det bra på lengre distanser, fortsetter hun.

Tidligere i år sa hun følgende:

- Jeg har ett bestemt mål for sesongen: å vinne en konkurranse over 10 km eller mer. I Norge blir man ikke regnet som skikkelig langrennsløper før det blir seier i et tradisjonelt skirenn, sa Bjørgen før årets sesong.

Som sagt, så gjort.

11 sprintseirer
Rognes-løperen vant lørdag for første gang et verdenscuprenn som ikke var sprint. 24-åringen har dermed fått en fantastisk start på sesongen. Hun åpnet med sprintseier i Düsseldorf i oktober, og forrige helg vant hun NM-gull på 10-kilometeren på Beitostølen.

Etter 11 verdenscupseirer i sprint kom lørdag den første over lengre distanse.

GP på fjerdeplass
I mål var hun 1,1 sekund foran. Virpi Kuitunen måtte ta til takke med tredjeplassen.

Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nummer fire, Vibeke Skofterud nummer åtte og Kine Beate Bjørnaas nummer 15.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot