*Nettavisen* Sport.

Bjørgen skal gå alt

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Gir jernet sesongen ut i kampen mot Kowaczyk.

Nove Mesto na Morave (NTB): Marit Bjørgen (31) jager sammenlagtseieren i verdenscupen og går samtlige renn som står igjen på programmet fram til og med sesongavslutningen i Falun.

Torsdag ettermiddag landet hun og resten av den uttatte troppen i Praha, på vei mot helgens renn i den tsjekkiske skimetropolen Nove Mesto na Morave.

Polske Justyna Kowalczyk har et forsprang på 22 poeng på Bjørgen i den totale verdenscupen.

Lørdag er det 15 kilometer klassisk fellesstart på programmet. Det er en øvelse både Bjørgen og Kowalczyk har taket på.

- For Marits del spiller det liten rolle hvilken øvelse og hvilken distanse det er snakk om. Men jeg tror nok at Kowalczyk er glad for at det er snakk om klassisk til helgen, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

God
Bjørgen gikk et strålende løp da hun vant 10-kilometeren i Rybinsk sist lørdag. Da viste Kowalczyk uvante svakhetstrekk.

- Da gikk hun slik hun gjorde på sitt beste før jul. Teknisk var det kjempebra, konkluderer Kristiansen.

Under søndagens skiathlon gikk det ikke like bra.

- Det gikk litt for fort for henne i klassisk, og da fikk hun som vanlig problemer rett etter skibyttet. Mot slutten gikk det bedre igjen.

Bjørgen kom til Norge igjen mandag. Tirsdag var hun ute på en kort liten økt, mens det ble en lett intervalløkt og en normal økt til onsdag.

31-åringen skal være klar igjen til rennene som venter i helgen. Søndag er det stafetter i Tsjekkia.

Viktig
- Marit går alle rennene som står igjen i verdenscupen. Det som er viktig for henne er å gå jevne, gode løp, samt hele tiden passe på Kowalczyk. Det er det aller viktigste, sier Kristiansen.

Han mønstrer fullt mannskap med unntak av Kristin Størmer Steira, som ikke er innenfor den anbefalte vektgrensen i øyeblikket.

- Kristin er nokså sikkert med i Polen neste helg, mener landslagstreneren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.