Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen smadret konkurrentene

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen (30) viser ingen svakhetstegn. Søndag kopierer hun etter all sannsynlighet Bjørn Dæhlie.

Marit Bjørgen tok fire gull og ett sølv under VM, og er den suverene langrennsdronningen. Lørdag leverte 30-åringen fra Rognes i Gauldalen en ny oppvisning på den tredje av de fire etappene i verdenscupfinalen i Falun.

Bjørgen satte fart fra start på den ti kilometer lange fellesstarten med skibytte. Bare Justyna Kowalczyk hang med til skibytte, men også den polske jenta måtte slippee i bunn av den beryktede Märdarbacken på sisterunden.

Stor ledelse
Dermed kunne Bjørgen i ensom majestet gå inn til etappeseier. I mål var hun 25 sekunder foran Kowalczyk. Underveis dro hun også med seg 45 bonussekunder, og det betyr at Bjørgen har et strålende utgangspunkt før søndagens avsluttende jaktststart.

Faktisk går Bjørgen ut hele ett minutt og 14 sekunder foran Kowalczyk. Det bør holde i massevis på 10 km fristil.

Vinner Bjørgen søndag, er det hennes 46. verdenscupseier. I så fall tangerer hun Bjørn Dæhlie, som har flest verdenscupseirer av alle langrennsløpere.

Therese Johaug ble nummer tre på lørdagens etappe, og er også nummer tre sammenlagt i verdenscupfinalen. I mål var Johaug ni sekunder bak Kowalczyk.

Se stillingen etter 3 av 4 etapper!

Johaug falt
Men verdensmesteren på 30-kilometer fra Holmenkollen fikk en vanskelig start. Hun falt tidlig i løpet, og havnet langt bak i feltet. Midtveis var hun nede på en tiendeplass, men på skøytedelen fikk hun vist at hun fortsatt er i strålende vårform.

Meget gledelig var det også at Astrid Uhrenholdt Jacobsen resultatmessig gikk sitt beste distanseløp for sesongen. Oslo-jenta ble nummer fire, og er nummer seks sammenlagt etter tre etapper.

Kristin Størmer Steira endte på sjuendeplass, mens Marthe Kristoffersen ble nummer 15 på etappen.

Øvrige norske plasseringer: 27. Marte Elden, 33. Ingvild Flugstad Østberg, 35. Maiken Caspersen Falla, 39. Celine Brun-Lie.

Vibeke Skofterud stilte ikke til start, og er dermed ute av verdenscupfinalen.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!