Bjørgen tilbake på pallen

Foto: (FOTO: LISE ÅSERUD/SCANPIX)

Marit Bjørgen slet lenge tungt i Val di Fiemme. Men etter en sterk avslutning gikk hun inn til karrierens tredje pallplassering i et distanserenn i fristil.

14.01.06 12:03

Den norske langrennsdronningen hadde ikke vært på seierspallen i verdenscupen siden 10. desember, da hun vant duathlon-konkurransen i Vernon. Forrige helg ble hun «bare» nummer fem i den klassiske 10-kilometeren i Otepää, og følte seg ikke i form.

Derfor var dagens tredjeplass i Val di Fiemme svært oppløftende for et av de største norske OL-håpene i Torino. Dette var tredje gang i karrieren at Bjørgen er blant de tre beste i et internasjonalt distanserenn i fristil. Første gang var i verdenscupen i Nove Mesto 15. januar i fjor, der hun ble nummer to.

Andre gang var VM-bronsen på 10 kilometer fristil i Oberstdorf.

- Jeg er fornøyd. De to beste pleier å slå meg i skøyting. Dette gikk greit. Jeg følte meg i bedre form enn i sist helg. Dette var oppløftende, sier Bjørgen til NTB.

Bjørgen slet tungt fra start også i lørdagens renn, og lå lenge sist i tetgruppa på en 10-12 jenter. Mot slutten fant hun imidlertid fram kjempekreftene og tredjeplassen var aldri truet.

For de andre jentene ble det en skuffende dag i Val di Fiemme. Kristin Mürer Stemland ble nest best av de norske på en 21. plass, mens Kristin Størmer Steira ble nummer 23.

Vibeke Skofterud og Kine Beate Bjørnås sliter fortsatt tungt med å finne OL-formen, og ble henholdsvis nummer 27 og 38.

TV 2 Nettavisen fulgte rennet direkte.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.