*Nettavisen* Sport.

Bjørgen tilbake på ski

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Marit Bjørgen ser ut til å ha sluppet billig unna søndagens akutte magesjuke. Det ser også lyst ut for Jens Arne Svartedal, Ola Vigen Hattestad og Eldar Rønning.

13.02.06 13:59

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Oppløst i tårer måtte Bjørgen bryte søndagens åpningsdistanse i OL, etter å ha blitt akutt magesjuk en time før start. Men allerede mandag morgen var hun tilbake på ski, og trener Svein Tore Samdal rapporterer om positiv utvikling.

- Magen har roet seg, og Marit følte seg fin tatt i betraktning at hun var syk i går, sier Samdal til TV 2 Nettavisen.

Bjørgen vil fortsatt være isolert fra resten av troppen på grunn av smittefaren. Og hun går definitivt ikke lagsprinten tirsdag.

Ser lyst ut
- Men akkurat nå ser det lyst ut i forhold til tikilometeren torsdag. Vi håper å få henne i bra slag til den, sier Samdal.

Jens Arne Svartedal var også tilbake på ski mandag. På grunn av en mage- og tarminfeksjon har han vært ute av trening i tre dager.

- Godt å være tilbake på ski igjen, medgir Svartedal, som nå anser seg som helt frisk.

- Jeg får i hvert fall lov til å spise middag sammen med de andre, smiler han.

Svartedal går lagsprint?
Herrelaget til tirsdagens lagsprint offentliggjøres mandag ettermiddag. Der slåss Svartedal med Odd-Bjørn Hjelmeset om å få gå sammen med Tor Arne Hetland.

Krister Sørgård ville etter mandagens trening ikke røpe hvem som går.

- Alle tre forbereder seg til konkurransen, er alt Sørgård vil si.

- Eldar i bedring
Sprinteren Ola Vigen Hattestad får ifølge herretrener Krister Sørgård opphevet isolasjonen mandag. Hattestad er på samling sammen med de øvrige sprinterne i Davos og har slitt med en luftsveisinfeksjon.

Det samme har Eldar Rønning, som er på plass i OL-regionen.

- Eldar er også i bedring. Han er fortsatt i isolat, men det skal bli spennende å høre hva legen sier i kveld, sier Krister Sørgård.

Ifølge Krister Sørgård og Svein Tore Samdal er det ikke dukket opp flere tilfeller av sykdom i langrennsleiren det siste døgnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag