Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen: - Trodde medaljene glapp

Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen sikret norsk sølv og bronse på 10-kilometeren. Bare Kristina Smigun klarte å tukte de norske jentene.

Det ble en knallsterk norsk innsats på dagens 10-kilometer. Tre jenter blant de fire første, men det var ingen som kunne gjøre noe med Kristina Smigun. Hun hadde en finish på løpet sitt som ingen kunne matche, men det var likevel veldig gledelig med den norske oppturen.

Marit Bjørgen tok sølvet foran Hilde GP, med Kristin Størmer Steira på plassen bak.

- Jeg var veldig sliten på slutten, og i den siste bakken trodde jeg medaljene glapp. Dette smaker utrolig godt, og nå håper jeg pilen peker enda høyere opp, slik at jeg kan få med gull, sa Marit Bjørgen til NRK.

Beste løpet
Kristina Smigun ledet med bare fem sekunder på Størmer Steira med litt over tre kilometer igjen. I mål var seiersmarginen 21,3 sekunder ned til Bjørgen på 2. plass.

- Dette var helt klart det beste klassiske løpet jeg har gått noen gang. Jeg fikk det litt tøft mot slutten, og det var tungt på oppløpet, men jeg er kjempefornøyd, sa Størmer Steira til NRK etter løpet.

At det ble Hilde GP som knep bronsemedaljen, gjorde ikke Størmer Steira noe.

- Nei, særlig ikke når det var Hilde som fikk den. Hadde det vært noen annen, så hadde det vært noe annet.

Kom sterkt
Hilde GP begynte torsdagens 10-kilometer i et nokså langsomt modus, men hun satte inn kjempekreftene etter hvert. Hun var 15 sekunder bak teten på første passering, men hun hadde nærmet seg teten etter 6,2 kilometer. 1,2 kilometer før mål var hun på 5. plass, men en sterk avslutning førte henne opp på pallen.

Kristin Mürer Stemland endte på en 12. plass.

Laginnsatsen lover uansett svært godt for lørdagens stafett.

- Vi er et utrolig sterkt lag, og gleder oss til å kjøre lørdagens stafett, fastslår Marit Bjørgen.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken